* Meritorie calificarea CSM Bucuresti in Final4 a Ligii campionilor la handbal feminin, dezamagitoare comportarea de acolo, adica locul 3, dupa 26-20 in finala mica, fara miza, practic, cu Buducnost, mai ales ca echipa primariei bucurestene s-a dus la Budapesta din postura de detinatoare a trofeului, dar mai ales prin prisma conditiilor pe care le au jucatoarele de acolo, inclusiv antrenorul.

Ei bine, daca despre jucatoare nu am ce spune, nu am vrut niciodata sa numar banii altora, cu antrenorul cu accente cumva isterice Per Johansson, care da vina pe erorile tehnice facute de Isabelle Gullden si compania, neasumandu-si absolut nimic, nu ma pot impaca.

Dincolo de faptul ca induce o stare de soneala in echipa, iata ce a gasit ‘tehnicianul’ sa spuna in primul time-out din semifinala cu Vardar, cand degringolada trebuia oprita, ca de aia ceruse timp de odihna:”Plecam acasa, asta vreti, chem soferul de autocar si plecam acasa”.

Sfaturi in time-out! Nu tu o schema, nu o schimbare in jocul fetelor, nimic, “mobilizare” pentru facut bagajele! Iar despre domnul respectiv aflam ca a declarat, ca altfel, in zbuciumul lui continuu si cam dezarticulat, e sincer, pentru conationalii suedezi de la Aftonbladet: “N-am mai avut un asemenea salariu in cariera mea”!

Replica este preluata dintr-un excelent material publicat de site-ul ziare.com, care reproduce impresiile confratilor scandinavi, socati de salariile de 10.000 de euro net pe luna luate de compatriotii lor, pe langa locuintele de lux si masinile de serviciu, totul platit din banii primariei generale. Nu voi reproduce mirarea ziaristilor suedezi pentru asemenea conditii in una din capitalele cele mai pline de gropi si neingrijite din Europa, ci doar reproduc, spre comparatie si luare aminte…

* Noul presedinte al Federatiei romane de judo, neofitul in ale chimonoului si tatami-ului Cosmin Gusa a iesit pe propriul post de televiziune (evident, acum, nu dupa esecul de la Europene, unde am luat doar un bronz, cu vreo 14 sportivi prezenti) pentru a ne da marea veste: la campionatele europene de judo kata, din Malta, am luat 2 medalii de aur. Ca sa intelegeti ce e aia judo kata cred ca o comparatie sugestiva este cea din antrenamentul boxerilor: boxul cu umbra sau in oglinda.

Nu este lupta (care in artele martiale se numeste kumite), singura modalitate in care este recunoscut acest sport, ci un fel de balet, o etalare fara contact a unor procedee. Frumos, dar nicio legatura cu sportul olimpic numit judo, o pata de culoare, o vopsea, adica…

* PROGRAMUL TV, luni, 08.05.2017:
13,00, Tenis, Digi 2, Digi 3 – Turneele WTA, respectiv ATP de la Madrid
18,00 Baschet M, Digi 4 – CSU Oradea – U Cluj-Napoca
18,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Poli Iasi – Pandurii Tg. Jiu
19,45 Baschet M, Digi 4 – Steaua – CSU Sibiu
20,30 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look TV – Astra – FCSB
21,45 Fotbal, Digi 4, Dolce 2 – Leganes – Betis