Baiat bine orientat politic, cu scoala aferenta, fostul “Stefan Gheorghiu”, presedintele FRF Razvan Burleanu pregateste din timp viitoarele alegeri, marind pana la refuz ponderea celor multi si saracuti, in acelasi timp cu micsorarea pana la irelevanta a “multinationalelor”, capusele capitaliste din Liga 1 cu a lor obraznica LPF, care se opune impozitului pe avere!

Zau, va rog sa mai credeti, nu-s strigaturi capitaliste, meritocratie de parada, elitisme si altele asemenea, ci purul adevar.  Marsand, pentru a fi reales, pe numar (transformat in voturi), si nu pe calitate actualul prezident pune performanta la colt, metodic, cu armele “democratiei participative”, Adunarea Generala (Parlamentul, ‘noasa’, fiind tata si mama noastra), dar si emanatia lui directa, Comitetul executiv, adica guvernul, cum ar veni.

Drept pentru care a propus schimbari majore in componenta acestui guvern, cu 2 reprezentanti ai cluburilor cu activitate exclusiva de copii si juniori (adica deja celebrele, prin neputinta, pentru ca nu au finalitate, centre de excelenta, azi il vedem si nu e, o aberatie, de fapt etichete fara substanta, dar cu voturi), doi reprezentanti ai asociatiilor judetene (unul, vice de drept, inainte, adica cu putere), 2 reprezentanti ai LPF, in loc de 3 (ca va spuneam, scaderea ponderii multinationalelor nenorocite, sug sangele poporului).

Sar peste gargara demagogica, cu piramida, cu buna reprezentare a importantei strategice, cu juvenilul (adica daca vin 100 de copii la o incropeala de cartier, dintre care nu iese nici un fotbalist, ei trebuie sa conduca, sunt multi), cu importanta prea mare acordata profesionistilor (ca si cum echipele nationale, din care traieste, practic, federatia s-ar forma din asj-uri si centre de excelenta inexistente).

Evident, si conducerea Comitetului executiv-guvernului va fi rasturnata total, Adunarea Generala-forul suprem, alea alea, urmand sa aleaga vicepresedintii, “cu atributii specifice”, iara nu desemnati de drept, unul de la LPF si unul de la AJF, ca pana acum. Adica, mai pe sleau, datorita numarului mult mai mare si pe baza principiului ‘un om, adica o structura, un vot’, vom avea, de pilda, doi vicepresedinti reprezentand liga a IV-a si asa-zisele centre exclusive pentru juniori si copii.

Care vicepresedinti vor avea “atributii specifice”, maruntisurile de care va vorbeam, de restul ocupandu-se, evident, v-ati prins, presedintele si cei desemnati de el, cum ar fi secretarul general. Pe baza Planului strategic, ia auziti cum suna cele 10 valori, te umfla rasul, daca nu te podideste plansul:

“Iubeste fotbalul, Meritocratie, Integritate, Cooperare si Incredere, Autonomie si Subsidiaritate, Buna Guvernanta, Dezvoltare si Performanta, Nu violenta, nu rasism, Fair-Play, Perseverenta”. Vorba aluia, “Ba, ejnebun?”

Normal, reprezentantii LPF au sarit ca arsi, producand si difuzand un punct de vedere sub un titlu cat se poate de clar: “A început procesul de anihilare a fotbalului profesionist”, secretarul general al LPF postand pe FB:

”A început procesul de anihilare a fotbalului profesionist din România. Ceea ce am anticipat acum un an se întâmpla astazi. LPF e incomoda pentru actualul sistem federal, iar autonomia administrativa, financiara si competitionala a acestui for trebuie distruse cu orice pret. În nicio tara din lume, ligile profesioniste nu sunt conduse de la nivelul federatiilor nationale, dar în viziunea reprezentantilor de la Casa Fotbalului, LPF trebuie subordonata cu orice pret”.

Chiar sunt curios cum va face FRF sa devina parte in contractul LPF-televiziuni, adica sa ia 5 la suta din bani, ca sa-i dea la echipele de divizii inferioare! Cum sa se bage o organizatie non-profit, un ong, cum este organizata federatia, conform legii, intr-un contract civil sinalagmatic (adica avand drepturi si obligatii pentru cele doua parti contractante)?

Bine, a inceput si zvonistica boicotarii meciului nationalei mari cu Polonia, ceea ce e o prosteala, ca sa facem stiri. Este vorba de data FIFA, cu obligatia de eliberare a jucatorilor clara, nu acesta poate fi o reactie. Dar sunt destule altele, daca nu vrem sa asistam la prabusirea definitiva a oricarei urme de performanta si sa facem din fotbal un sport de masa.

Drag inimii prezidentului ales cu entuziasm tot de oamenii de fotbal. Sa le fie de bine, acum vad ca li se cam apleaca… Sa se uite putin la ciclism, sa vada cam ce ii asteapta daca accepta votul unor casute postale! Avantul Prabusirea!

Advertisements