Adevarul este ca daca ai fi fost un spectator neutru la semifinalele Ligii campionilor la handbal femini, de sambata, de la Budapesta, te-ai fi distrat pe cinste: goluri multe, in al doilea joc, Vardar-CSM Bucuresti 71 de boabe (38-33), nici un moment de suspans, pentru ca invingatoarele, inclusiv in prima partida a zilei, Gyor-Buducnost 26-20, au fost clare de la inceput.

Te-ai fi uitat ca la teatru. Daca, insa, ai fost interesat, roman sa zicem, mai ales, ai facut din plin rost de motive sa simti cu ti s-a stricat ziua: nici in prima semifinala, in care aveai o compatrioata, pe Cristina Neagu, la Buducnost, dar mai ales in a doua, unde CSM, detinatoarea trofeului, totusi, nu a dat nici o clipa senzatia ca s-ar putea impune, nu ai avut vreo bucurie.

Una peste alta, CSM Bucuresti, “tigroaicele” devenite cam pisicute naucite, fara pic de ambitie, a inregistrat cea mai strasnica infrangere de cand are un buget comparabil cu oricare alta formatie din lume, poate chiar peste (apropo, comentatorii nostri care ne impuie capul cu sume si bugete, aolindu-se mereu ca nu putem sa luptam cu altii, mult mai bine dotati financiar, nu mai pomenesc nimic despre bani?), au jucat prost, fara pic de idee, iar scorul destul de strans de la final nu se datoreaza decat lejeritatii pe final a macedonencelor.

Macedonence care nu au mai fortat, altfel ne dadeau peste 40 de goluri, de ajungeam chiar de pomina lumii. Nu stiu ce se intampla acolo, iar faptul ca a venit presedinte Alin Petrache, un loser verificat (la COSR si, mai nou, si la rugby, primul lui rezultat ca din nou ales presedinte, am incasat-o de la nemti!), nu explica tot.

De fapt, ce vrem noi in sportul romanesc? Sa cream cate o oaza, alimentand-o cu bani multi, in speranta ca mai scoatem cate un rezultat de dres busuiocul, sau sa construim pe termen lung, temeinic, pentru a reveni macar in apropierea a ceea ce am fost. Nu pot uita ca mai acum 2 zile ni s-a stins lumina in sala de la Baia Mare, tot la un meci de handbal, la nationala, cu Serbia, in preliminariile Campionatului european, in care ne creasem totusi o pozitie buna, iar cu o victorie puteam spera ca ajungem la turneul final de anul viitor. Asa am luat si bataie, ne-am facut si de ras…

In fine, duminica, in Final4 al Ligii campionilor, romancele vor juca finala mica, de la ora 16,15, de la 18,45 urmand sa-si dispute trofeul Gyor, a sasea oara intr-o finala, pe care au castigat-o de 2 ori, si Vardar Skopje a prins pentru prima oara ultimul act, din 4 incercari.

Trista zi, nu de alta, dar parca am uitat de vorba aia sanatoasa: nu-ti face iluzii sa nu ai deziluzii. Dar parca poti, cand suna atatea surle si trambite?

Advertisements