* Asa cum face in fiecare an, Ion Tiriac a rezervat copios romanilor wild-card-uri la puternicul turneu pe care il patroneaza la Madrid, Premier Mandatory la fete si Masters 1.000, la masculin, cu premii de peste 6 milioane de euro, invitatii ‘de acasa’ de anul acesta fiind Sorana Cirstea si Marius Copil pentru tablourile finale, precum si Ana Bogdan in calificari.

La feminin a mai fost invitata, cum se stie, si Maria Sarapova, doua spanioloaice (Sara Sorribes Tormo si Lara Arruabarrena) si italianca Francesca Schiavone, pentru tabloul principal.

Evident, aceste gesturi nu au absolut nicio legatura cu titluri aiuritoare facute prin presa noastra urechista, imi pare rau sa o spun, cum ca din cauza lui Tiriac unele dintre fetele noastre vor pierde locuri in clasamentul WTA. Adica, fac sofistica fara sa stie o serie de confrati, din cauza schimbarii datelor turneului Mutua Madrid punctele de anul trecut cad anul acesta, dar nu se adauga, luni, altele, pentru ca luni abia incepe turneul madrilen. Pai da, si?

Ce sa fi facut Ion Tiriac, sa schimbe calendarul astronomic? Luni 7 mai, cand avea datele in programele ATP si WTA incepe dansul, asta este, se adauga punctele, speram cat mai multe, luni, 14 mai, la urmatoarele ierarhii mondiale. Daca nu ma credeti, iaca titlu: “Lovitura dura data de Ion Tiriac Simonei Halep! Ce se va intampla in cariera jucatoarei noastre saptamana viitoare”. Titlul-cersetor, “da-mi si mie un click, nene! Dar murdareste un om care, iata, i-a dat peste nas contestatarului de conjunctura. Noroc ca nu prea il citeste nimeni, de aia nici eu nu spun cine e, de la un cotidian important…

* Serghei Tvetcov isi castiga cu onestitate si abnegatie viata in SUA, dupa ce s-a intors la echipa Jelly Belly Maxxis, chiar daca nu in pline reflectoare, cum ar fi daca alerga in Europa. Oricum, dupa ce s-a situat pe 2 in Turul Gila, ciclistul moldovean naturalizat roman a castigat si prima etapa a cursei Redlands Bicycle Classic, din California, un contratimp individual pe aproximativ 12 km (7,1 mile, ca asa masoara americanii, inclusiv in curse cicliste).

* Cum era si firesc, si, la urma-urmei, bine pentru continuitatea competitiei, editia a 42-a a Turneului international de box “Centura de Aur-Nicolae Linca” se va disputa intre 10 si 13 mai la Iasi, patria presedintelui FR Box Vasile Citea, in prezent si deputat PSD.

Sunt anuntati boxeri din Rusia, Ucraina, Italia, Irlanda, Spania, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Tunisia, Republica Moldova, Serbia, Croatia si Belgia, din tara noastra prezentandu-se cu echipa nationala, in frunte cu vedetele Mihai Nistor, Robert Jitaru si Andrei Aradoaie.

PROGRAM TV, vineri, 5.05.2017:
2,30 NHL, Dolce 1 – New York – Ottawa
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Praga
12,30 Tenis, Dolce 2 – Turneul ATP de la Istanbul
15,00 Tenis, Eurosport – Turneul ATP de la Estoril
16,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Rabat
17,00 CICLISM, EUROSPORT – GIRO D’ITALIA
18,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Voluntari-Poli Timisoara
20,00 Tenis, Eurosport – Turneul ATP de la Estoril
20,30 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Chiajna-Tg. Mures
21,30 Fotbal, Eurosport 2 – Koln-Bremen
21,30 Fotbal. Digi 4 – Charleroi-Bruges
21,45 Fotbal, Digi 3 – St. Etienne-Bordeaux
22,00 Fotbal, Eurosport – West Ham-Tottenham
22,00 Fotbal, Digi 2, Dolce 2 – Sevilla-Real Sociedad

Advertisements