Un meci de handbal masculin care dureaza 2 ore, la nivelul de echipe nationale, in Europa, in anul de gratie 2017, din cauza ca s-a facut, la propriu, cam intuneric in sala vi se pare ca mai indeamna pe cineva la cronica sportiva?

Iar cand, in ultima secunda de joc, ai tai mai iau si bataie pe teren propriu, dintr-un gol marcat de oaspeti chiar la poarta aflata in cel mai deasa ‘umbra’ iti mai arde de descrieri tehnice, altele decat cele legate de saracia lucie in care ne balacim?

Ei bine, cam astea s-au intamplat joi seara, in Sala Polivalenta (asa i se spune, probabil acum va putea fi folosita si ca pestera) “Lascar Pana” din Baia Mare, in meciul Romania-Serbia, scor final 22-23 (9-13), in ditamai preliminariile Campionatului european, in grupa a 2-a, scor care ne cam indeparteaza, din nou, de competitia ce va avea loc anul viitor in Croatia.

Aceasta pentru ca, in acest moment, nationala noastra se afla pe locul 3, cu 4 puncte, dupa Belarus si Serbia, tot cu 4 puncte, dar dupa ce si Belarus a invins, si inca la scor, cu 32-23, tot joi, Polonia, medaliata cu bronz a ultimei editii, care va gasi modalitatea de a-si reveni, nemultumindu-se, evident, cu 0 puncte cu cat figureaza acum in clasament.

Iar la turneul final merg primele doua clasate din cele 7 serii, plus cea mai buna echipa de pe locul 3, iar noi mai avem 2 meciuri in deplasare (cu Serbia, pe 7 mai si cu Polonia pe 18 iunie) si doar unul acasa (haideti la Cluj-Napoca, unde avem singura sala de Doamne-ajuta din tara asta), cu Belarus, pe 16 iunie.

Acum sa nu fiu si eu prapastios, poate duminica, la Kragujevac, invingem Serbia si ne mai coloram in obrajori, desi, cinstit vorbind, pana cand “ne mai scoatem” asa, la intamplare, cand tot ceea ce inseamna infrastructura si sprijin pentru sport este dincolo de orice civilizatie. Bine, acum avem Final4 in Liga campionilor la fete, sambata si duminica, la Budapesta, dar sa nu uitam ca acolo joaca mai degraba “legiunea straina”.

Si mai vreau sa spun ceva. Nu o fi statististica litera de lege, dar cand ai, la handbal, eficienta in atac 35 la suta (nici sarbii nu au rupt norii, cu 39 la suta) chiar ca nu poti emite pretentii.

In fine, in pauza de electricitate, m-am consolat in parte, m-am uitat pe alt post la “Las Fierbinti”, adica am venit cu picioarele pe pamant…

Advertisements