* Un sondaj online al Digisport.ro, cu intrebarea “Cine e de vina daca FCSB pierde titlul?”, cu peste 8.000 de votanti pana la ora pranzului, da rezultate foarte interesante, cel mai vinovat fiind considerat, de departe, antrenorul Laurentiu Reghencampf, ‘oaia neagra’ pentru 4.011 participanti, adica 48,59 %.

Locul 2 este ocupat, corect, zic eu, de jucatori, 1.800 de cititori ai site-ului fiind de aceasta parere (21,81%), arbitrii sunt considerati inamicul nr. 3 (iata ca intensa campanie dusa la televizor da roade) – 1.472 voturi (17,83%), in timp ce Gigi Becali este pe 4, din 4 indicati in acest sondaj cu lista inchisa, cu 11,76 la suta din click-uri, 971 la numar in total la respectiva ora.

* Vad ca se duce o batalie surda, manipulatoare, prin presa privind principalul contracandidat al lui Razvan Burleanu la presedintia Federatiei romane de fotbal, Adunarea generala de alegeri fiind pe 27 mai  2018. A inceput, de pe acum, forfota la bursa zvonurilor, se vorbeste de intalniri de taina ale membrilor “generatiei de aur”, un ziar scrie ca Gica Hagi a fost indepartat de confratii lui, fiind preferati altii (care, fie vorba intre noi, precum Chivu si Mutu, pilda, nu prea fac parte din acea generatie, semn ca este vorba de intoxicari sau dat cu parerea).

Singurul lucru clar este cel exprimat pe fata, la o televiziune, direct, asumat, cum se spune: Victor Piturca a declarat, clar, ca pentru el cel mai bun ar fi Ionut Lupescu, care are experienta internationala, a fost membru cu drepturi depline, ca sa zic asa, al generatiei si impune. Ca un stelist sa indice un dinamovist (cu ascendent in… rapidist, cum spun astrologii), iata o postura interesanta. Si lucida, la urma-urmei!

* Dupa alegerea presedintelui FR de lupte, Razvan Parcalabu, in Biroul Executiv al Federatiei internationale, vestile bune din acest sport continua, la Campionatele europene de la Novi Sad reprezentantii nostri obtinand doua medalii inca de la debutul competitiei.

Andrei Dukov a luat argintul la categoria 57 kg, fiind invins in finala de un georgian devenit azer, Ghiorghi Ediserasvili (dupa ce trecuse de un spaniol de origine georgiana, Levan Metreveli, au inceput si la lupte exodurile masive), iar Andrea Vuc, la 48 kg, si-a adjudecat medalia de bronz.

* PROGRAMUL TV, joi, 4.05.2017:
02:30 NHL, Stanley Cup • Dolce 1 Pittsburgh – Washington
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Praga
13,00 Tenis, Digi 3 – Turneul WTA de la Rabat
15,00 Tenis, Eurosport 2 – Turneul ATP de la Estoril
17:00 Handbal F, Cupa României • Dolce 2 Dunarea Braila – Magura Cisnadie
19:00 Handbal F, Cupa României • Dolce 2 Corona Brasov – CSM Bistrita
19,00 Baschet M, Digi 3 U Cluj-CSM Oradea
22:05 Fotbal, Europa League • Dolce 1 Celta Vigo – Manchester United

Advertisements