Real Madrid se indreapta, hotarat, spre al 12-lea trofeu in Liga campionilor (ma rog, inclusiv CCE), dupa ce marti, in prima mansa a semifinalei madrilene cu Aletico a invins cu 3-0 (1-0), cu un hat-trick al lui Cristiano Ronaldo, inclusiv un golazo, al doilea (foto).

O dominare clara a detinatoarei trofeului, de vreme ce vecinii au trimis primul sut pe poarta lui Navas abia in minutul 90, un “cap” al fundasului central Godin de la 16 m, direct in bratele portarului.

Simt ca titlul are nevoie de o explicatie, de fapt este una sa-i spun etimologica, pentru ca, in traducere mot-a-mot, hat-trick (adica 3 goluri marcate consecutiv de acelasi jucator) asta inseamna, “smecherie (trick) din palarie (hat)”. Adica, ducand ‘traducerea’ mai departe, opera unui magician, ceea ce a si fost Cristiano Ronaldo in aceasta seara pe Santiago Bernabeu, in minutele 10, 73 si 86.

Cautand si alte opinii, am dat si peste doua lectii de gazetarie sportiva, in Marca, cotidian sportiv apropiat, pe fata, Realului, care publica o poza in care primul gol al lui CR7 este precedat de un ofsaid, iar agentia Efe, al carei site a fost conectat aproape in intregime la meci, in sectiunea sport, a notat exceptionala comportare a singurul fotbalist din lume care a marcat peste 100 de goluri in Liga campionilor (104 acum), portughezul, cu 9! Mai are pana la 10, probabil poate ajunge la asemenea apreciere doar daca mai scoate din palarie o smecherie in finala!

Acum, cu o saptamana inainte de mansa a doua chiar ca nu se mai gandeste nimeni ca echipa lui Diego “Cholo” (metis, alb cu sange amerindian) Simeone va putea intoarce o asemenea diferenta, mai ales ca Real Madrid pare de neoprit.

Iar Cristiano Ronaldo, ca intotdeauna, cauta parca recordurile, avand acum 10 goluri in actuala editie a competitiei, cu doar unul mai putin decat Leo Messi.

Oricum, desi nu a avut mijloacele de a pune in dificultate Realul, Atletico Madrid a contribuit din plin la spectacol, in special prin acuratetea tehnica, aproape egala cu a campioanei Europei. Cred avand la dispozitie toate agregatele (ma rog, device-urile) de acum s-ar putea cronometra cat timp se joaca efectiv, cat timp, adica, este mingea in joc, in teren, pasata.

Am ramane uimiti sa constatam ca, de fapt, acesti fotbalisti, despre care aflam mai ales cat castiga si cu cat se transfera joaca efectiv intr-un meci de 3 ori mai mult decat 90 la suta din cei angajati in alte campionate, se stiu ele care…

Miercuri seara, un alt spectacol de gala, de data aceasta pe cel mai mic stadion al eliminatoriilor Ligii campionilor, adica de la optimi in sus: Louis II, din Monte Carlo, unde se vor confrunta formatia cu cel mai abil atac al editiei, AS Monaco, cu Mbappe cel mai tanar semifinalist, nici 19 ani, cu cea mai tare aparare, in frunte cu veteranul portar al Juventusului, Buffon, care se apropie are 39!

Putea sa-i fie tata, asa ca va indrazni Kylian sa-l invinga pe Buffon, care, cand se nastea el, era deja profesionist la Juve?