Dupa o pauza competitionala, de aproape 2 luni, timp in care s-a pregatit, acasa, in Columbia, pe munte inalt, Nairo Quintana si-a facut aparitia la o cursa de valoare medie, editia a 60-a a Turului Asturiilor sau, cum se numeste oficial, Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo, in care s-a situat in final pe locul secund la general, dar a castigat etapa a doua, muntoasa, de duminica.

Nu m-as fi omorat cu firea prezentand aceasta cursa, dar cred ca, in perspectiva Turului ciclist al Italiei, care debuteaza vineri, in Sardinia, sunt cu ochii pe favoriti, iar printre acestia Nairo Quintana face figura aparte, profilul editiei centenare a Giro fiindu-i manusa.

Asadar, asa cum se vede din poza preluata de pe contul de twitter al Turului Asturiilor, insotit de o echipa Movistar tanara, inclusiv cu fratele lui Dayer, micutul columbian s-a impus duminica in etapa a 2-a, cu vant, zapada si frig patrunzator, 177 km pe care i-a parcurs in 5h19’40”, singurul care i-a putut tine piept fiind spaniolul Raul Alarcon, de la echipa W52-FC Porto, o echipa continentala, sosit in acelasi timp.

De altfel, Alarcon este si castigatorul intregii curse, intrucat, dupa ce a devenit lider duminica, s-a impus si luni, in etapa a 3-a, Cangas del Narcea-Oviedo, in 2h48’12” pe 120 km, dar pe un traseu mult mai usor decat in ziua precedenta.

Nairo Quintana, care a etalat o forma buna cu 3 zile inainte de Giro-100, obtinand si a 5-a victorie din sezon, dupa Turul Comunitatii Valenciene si Tirreno-Adriatico, la care se adauga cate o etapa, cea regina, in ambele curse, anunta ambitii mari pentru primul mare tur al sezonului (pe care il voi prezenta corespunzator, inclusiv in avancronici, in zilele urmatoare).

De altfel, fara Fabio Aru, accidentat si absent de la Astana, cu Sky care nu-l trimite pe Chris Froome, ci pe Landa si Thomas, marele rival al columbianului in Giro prevad ca va fi Vincenzo Nibali, cel pentru care s-a si facut o bucla in traseu, prin Sicilia natala.

Advertisements