Fabio Felline, un ciclist excelent in contratimpurile scurte, dovada ca are antecedente in materie (Criteriumu-ul Internatioal din 2015, la Porto-Vecchio), si-a adjudecat prologul editiei a 71-a a Turului Romandiei, o cursa de 5 etape, excelenta pentru pregatirea marilor tururi, avand si munte, inclusiv cu sosiri in catarare, dar si un contratimp, in etapa finala, duminica, de 18,3 km.

Acesta este si motivul pentru care a aparut, de pilda, Chris Froome, extrem de discret in aceasta prima parte a sezonului. Liderul formatiei Sky, mai putin dominatoare ca in alti ani, dar cu justificate pretentii la victoria in Turul Frantei, prin detinatorul trofeului, despre care vorbim, a mers prudent, dand 29 de secunde in numai 4,8 km, mergand prudent pe o sosea alunecoasa.

Felline, de la Trek, cu figura lui de un optimism debordant, pe care si-a si afisat-o pe contul de twitter, de unde am imprumutat-o si eu, a apasat vartos in pedale, desi traseul de la Aigle (orasel unde se afla si sediul Uniunii cicliste internationale) era unul tehnic, cu multe viraje, reusind o medie de aproape 49 km/h, adica un timp de 5’37”. Pe locurile urmatoare s-au situat britanicul Alex Dowsett (Movistar), la 2 secunde si australianul Alexander Edmondson (Orica), la 7 secunde.

Miercuri, etapa a doua va pleca din Aigle pentru 173,3 km cu multe catarari, cea mai dura fiind cea de la sosire, la Champery.

* Ca sa nu mai deschid o postare, consemnez tot aici si trecerea in turul secund al probei de dublu din cadrul turneului WTA de 710.900 de dolari de la Stuttgart a Simonei Halep. In pereche cu poloneza Alicja Rosolska, Simona s-a distrat de minune, revenind de la 0-6, la 6-2 si 10-8 in super-tie-break in fata perechii favorita nr. 2 Andreja Klepac (Slovenia)/Maria Jose Martinez Sanchez (Spania).