* Gratie celor 2 medalii de aur, una de argint si una de bronz, cucerite, in ordinea zestrei, sa mai ierte fetele, de Marian Dragulescu (titlu la sol, argint la sarituri), Catalina Ponor (aur la barna) si Larisa Iordache (bronz, tot la barna), Romania s-a clasat pe un excelent loc secund la Campionatelor europene de gimnastica de la Cluj-Napoca, o pozitie de-a dreptul exceptionala, surprinzatoare oricum.

Pe primul loc, parca pe nesimtite, s-a situat Rusia, cu 3 de aur, 3 de argint si 2 de bronz, iar pe 3, Ucraina 2 de aur si 2 de bronz. Inca o scuza pentru incalcarea regulii “Ladys first”, pentru ca si aici tot argintul lui Marian ne-a postat in fata.

Ce sa spun, mai mult decat ne imaginam si speram, dar mai ales un block-start bun, verificat, federatia capatand linistea necesara, intr-un moment in care toti ne ocupam sa ne ferim de cateii care se reped la mansete, in loc sa ne vedem fiecare de treaba. Macar cei 3 au oprit clevetirile si, sper, apetenta presei de toate felurile, dar mai ales a oamenilor, pentru scandal de prost gust, lasandu-i pe meseriasi sa-si vada linistiti de treaba. Mare lucru, intr-o lume care a cam luat-o razna, nu vi se pare?

* Barca nu se preda, desi multi i-au cantat chiar prohodul, invingand entuziasmant in al 233-lea El Clasico, cel mai tare meci din istoria fotbalului spaniol si mondial, cu 3-2 pe Santiago Bernabeu, arena marelui rival, Real Madrid, iar ca totul sa fie o poveste nesfarsita golul victoriei a fost marcat in ultimele secunde ale prelungirilor de Messi.

De fapt, totul a stat pe umerii lui Messi, in absenta lui Neymar, suspendat drastic, 3 etape, pentru un gest ironic, asa ca si-a facut din plin datoria, egaland in minutul 33 (deschisese scorul Casemiro, cu 5 minute mai devreme), dupa care l-a lasat pe Rakitic sa arate cat este de important la mijlocul terenului (ce a lipsit in ultima vreme Barcelonei), 2-1 in minutul 73. Real a mai avut puterea sa egaleze o data, prin Rodriguez, insa a venit lovitura de gratie de care v-am spus.

Asta nu inseamna ca Real nu are in continuare prima sansa, desi acum cele doua echipe sunt la egalitate, dar stiti cum e, suporti greu o asemenea infrangere, iar cele 3 puncte ipotetice ale meciului restant se pot intoarce impotriva madrilenilor.

PROGRAMUL TV, luni, 24.04.2017:
12:00 Tenis, ATP • Digi 2, Dolce 2 Turneul din Barcelona
18:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look Poli Iasi – ASA Tg. Mures
19:00 Handbal F • Digi 4, Dolce 2 Dunarea Braila – Rm. Vâlcea
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look FCSB – Viitorul
21:15 Fotbal, Bundesliga 2 • Eurosport 2 Stuttgart – Union Berlin
21:30 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din Stuttgart
21:45 Fotbal, Serie A • Digi 3 Pescara – Roma
21:45 Fotbal, La Liga • Digi 4 Eibar – Athletic Bilbao

Advertisements