Nu stiu daca scorul este cu total mincinos, dar modul in care au egalat britanicele, dupa ce Simona Halep a zdrobit-o in deschidere pe Heather Watson, cu 6-4, 6-1, luand conducerea pentru noi, este nedrept. Pe scurt, Johanna Konta a dus scorul la 1-1, dispunand cu 6-2, 6-3 de Sorana Cirstea, dar prin manevre ordinare, de neam prost, nu de popor care a inventat fair-play-ul.

Sa o iau pe rand. Cum spuneam, Simona Halep a castigat clar primul meci, facandu-ne o dubla bucurie, pentru ca, in afara victoriei si a punctului pentru meciul de Fed Cup, din barajul Grupei Mondiale II, de la Mamaia, a terminat in timp util, cum scriam in precedenta postare, la fix ca sa putem vedea superbul succes al inepuizabilului campion Marian Dragulescu, aur la Europenele de gimnastica, de la Cluj-Napoca, in proba de sol.

La Mamaia, in ultimul moment a doua noastra jucatoare, Irina Begu, anuntata si trasa la sorti initial ca adversara primei rachete a oaspetelor, Johanna Konta, a constatat in dimineata jocului un torticolis, o contractura, mai clar spus, benigna, dar pentru a nu risca, inclusiv in perspectiva jocului de duminica, a renuntat, fiind inlocuita de Sorana Cirstea.

Avand probleme, probabil, de acomodare cu situatia, pentru ca sunt sportivi si sportivi, unii se concentreaza mai indelung, Sorana Cirstea a cedat repede, in doar 37 minute, primul set, cu 2-6. Dar calitatea de jucatoare de certa valoare i-a permis sa-si “citeasca” adversara, a intors foaia, schimband jocul in favoarea ei.

Astfel, destul de repede a echilibrat ostilitatile in setul doi, iar jocul lui Konta a inceput sa dea semne de nauceala. Ei si aici incepe golania, ca altfel nu-i pot spune. Pregatita inca dupa tragerea la sorti de vineri, cand doua iesiri ale lui Ilie Nastase au fost speculate la sange de britanici, cu ziaristii in frunte.

Nu am prosteli de genul “romanii sunt tratati inacceptabil de straini” si nici nu am, la varsta mea, naivitati de genul “astia sunt britanici, oameni educati, ehei” (aiurea, aplauda ca nesimtitii la mingile gresite ale adversarilor de iti iau aerul), dar nu pot crede ca tot ceea ce a urmat nu este o ilustrare a vechii expresii “s-au intalnit hotii cu prostii”.

Hotii sunt ei, care au speculat la greu lipsa de stapanire a lui Ilie Nastase, provocandu-l mereu (cu ajutorul arbitrului de scaun, care la primul oftat la o minge pe muchie de cutit a tribunei a atras de doua ori atentia publicului sa nu deranjeze, raspunzand incredibil de rapid unui protest al britanicelor), ceea ce a dus la intreruperea jocului si scoaterea capitanului nostru nejucator din arena (cum se vede din poza preluata de pe site-ul excelentilor confrati de la radioconstanta.ro).

Iar prostii suntem noi, ca intram cu obstinatie in astfel de provocari. Acum, o fi spus si Ilie de-ale lui (avea dreptate colegul si prietenul Gabi Maricescu, de la Sport Total, care mi-a scris pe FB in acele momente, de vina este supusenia, bine, el a folosit alt cuvant, celor de la federatie, care, ca sa-l ajute la alegeri, l-au pus in functia asta, care i se potriveste ca pumnu-ntre ochi), cert ca din nimic s-a iscat o veritabila problema epocala, universala si supercaliflagilistica!

Dar, in marea lor “educatie” de milenii, oaspetii nu s-au oprit aici. La 1-3 cu break Sorana, alde Konta s-a simtit profund jignita de nu se stie ce, si-a bagat destele-n ochi si a dat o lacrima, drept pentru care a iesit pur si simplu de pe teren.

A parasit terenul, oameni buni, peste 10 minute! Iar arbitrul principal s-a facut ca ploua! Cum e posibil asa ceva? Si ca sa va dati seama ce marcata era ea, Johanna, a revenit ca o floare, castigand 5 ghemuri la rand si meciul, in fata unei romance, Sorana Cirstea, data total peste cap de astfel de aiureli!

Gata, mi-a ajuns pe ziua de astazi cu astfel de mizerii, sper ca maine, cand se revine la ora de start 11,00, nu vom mai avea nici macar o urma din aceste magarii.

Primul meci este Simona Halep-Johanna Konta, la care nu-mi fac griji cu publicul nostru, extrem de civilizat, ca ar cere razbunare si s-ar comporta urat, desi de otel sa fii si te-ar scoate din sarite comportamentul britanicelor, urmat probabil de Irina Begu-Heather Watson. In caz de egalitate la 2, ar putea avea loc si partida de dublu, dar eu sunt aproape convins ca vom avea 3-1 dupa jocurile de simplu!

PS: ITF i-a anulat acreditarea pentru Fed Cup lui Ilie Nastase, ca sanctiune pentru comportament. Le-a iesit britanicilor! Ajutati si de ai nostri, care l-au numit intr-un post care nu i se potrivea absolut deloc.

Advertisements