Daca ar fi fost actor de film, acest anunt de Premii Oscar ar fi fost facut pentru Marian Dragulescu duminica pentru a 18-a oara in cariera, marele nostru gimnast cucerind titlul de cel mai bun gimnast european la sol, pentru a 4-a oara, record pentru tara noastra, fete si baieti laolalta, a 10-a medalie de aur europeana, a 18-a, cum spuneam, cu cele de la Mondiale. De data aceasta parca mai frumos, acasa, la Cluj-Napoca!

Dar, sa nu uitam, Marian Dragulescu, ar fi trebuit, daca nu se modifica regulamentul in ultimul moment inaintea Jocurilor Olimpice de la Atena, sa fie si campion olimpic la sol, terminand cu acelasi rezultat ca si cel desemnat castigator atunci, pentru o nota mai buna la executie. Nici nu-mi mai aduc aminte numele lui, nici nu ma mai chinui sa-l caut prin cotloanele netului, nimeni nu-si prea mai aduce aminte de el, doar noi revenim mereu cu regretele…

Sa trecem, insa, la bucurii, sentiment la ordinea zilei pentru acest sportiv de varf al istoriei gimnasticii. A intrat in concursul special pe aparate la sol cu al doilea rezultat al calificarilor, la o varsta, 36 de ani, la care putini mai indraznesc, renuntand la renta viagera, nu mica, pe masura celor 30 de medalii olimpice, mondiale si europene pe care le are, numai pentru a demonstra ca poate fi inventatorul tineretii fara batranete in gimnatica.

Si, dintre toti cei 8 finalisti ai concrsului la sol a fost cel care a evoluat cel mai aproape de nivelul maxim, cu o nota de 14,500 (6,2 dificultate, 8,3 executie), in timp ce fostul lider, spaniolul de orgine dominicana Miguel Zapata, cu 14,800 in preliminarii, a cazut la 14,300 in finala, rezultat care l-a coborat de pe podium.

Asta dovedeste din partea romanului caracter, forta psihica, iar acestea, adaugate senzationalelor calitati de motricitate, de acrobat desavarsit nu au unde duce decat pe podiumurile de premiere, pe prima treapta!

Medalia de argint a fost castigata de rusul Dmitri Lankin, cu 14,466, nota mare, datorata in special celei mai mari dificultati din concurs (6,4, cu un triplu salt, pe prima diagonala), iar bronzul a revenit israelianului Alexander Shatilov – 14,400.

Sa ne fie de bine, dar pofta vine mancand, pentru ca mai este si maine o zi, si mai plina in ce ne priveste, cu Marian Dragulescu, din nou, in lupta pentru podium la sarituri, dar si cu Larisa Iordache si Catalina Ponor, in finala de la barna.

Si totusi nu pot sa nu inchei fara sa-i multumesc si Simonei Halep. O sa vi se para aiurea in tramvai, dar m-a scutit de o trambalare dintr-o camera in alta la alt televizor ca sa ma uit la gimnastica, terminand meciul din Fed Cup de la Mamaia exact inaintea prezentarii concurentilor de la sol. La tanc a deschis Simona scorul in confruntarea cu Marea Britanie, invingand-o cu 6-4, 6-1 pe Heather Watson, in 70 minute. La fix. Evident, voi reveni separat cu acest eveniment.

Advertisements