* O cheama Elissa Downie si este, totusi, vedeta Campionatelor europene de gimnastica de la Cluj-Napoca, dupa ce s-a calificat in toate finalele competitiei: la individual compus (56,198), sarituri (14,433) si sol (13,900) de pe primul loc, la paralele de pe locul 6 (14,266) si de pe 7 la barna (13,466).

La cel mai slab mare campionat din punctul de vedere al informatiei pure pe care l-am vazut in viata mea, lunga, trebuie vorbit, totusi, si despre altceva decat despre ai nostri, altfel ne provincializam cu totul.

Astfel, pe langa britanica in varsta de 17 ani, vicecampioana europeana, si sora sa Rebecca (25 de ani) s-a calificat la paralele, unde detine titlul continental, dar si la barna, cu ultima nota (13,333), olandeza Sanne Wevers, campioana olimpica, frantuzoaica Marine Boyer, medaliata cu argint la Europenele din 2016, si, bineinteles, romancele Larisa Iordache si Catalina Ponor, cu mari sanse de medalii la barna, dupa ce Ponor a fost drastic, dupa mari pertractari, depunctata la sol, fiind coborata de pe 4 pe 10, adica a doua rezerva la acest aparat.

* La campionatele europene de judo de la Varsovia, tara noastra a reusit sa obtina, deocamdata, un bronz, prin Monica Ungureanu, la categoria 48 kg, dar le-a pierdut pe drum pe Alexandra Pop, la aceeasi categorie, eliminata din primul tur, precum si dubla campioana europeana a categoriei 52 kg Andreea Chitu, invinsa prin ippon in optimi. La aceasta categorie, Alexandra Larisa Florian s-a situat pe locul 7.

* Federatia franceza de tenis se va pronunta “pe 15 mai” cu privire la invitarea rusoaicei Maria Sarapova la turneul de Mare Slem de la Roland Garros (28 mai-11 iunie), care va reveni, de miercuri, 26 aprilie, la Stuttgart, tot cu un wild-card, dupa o suspendare de 15 luni, pentru dopaj.

Acum doua zile, Masa a implinit 30 de ani, fosta nr. 1 mondial neavand, din cauza sanctiunii, clasament in acest moment. Va face pasi rapid, de vreme ce dupa Stuttgart va juca, invitata, de asemenea, si la Madrid si Roma.

Desi noul presedinte al federatiei franceze, Bernard Giudicelli, care i-a luat locul fostului rugbyst Gachassin, este reticent (“donam bani pentru lupta antidopaj si invitam fosti dopati”, a spus el), ultima veste privind absenta unei alte mari vedete, Serena Williams, insarcinata, i-ar putea nuanta pozitia…

* Olympique Lyon, dupa prelungiri si lovituri de departajare de la 11 m cu Besiktas la Istanbul), Manchester United, dupa prelungiri cu Anderlecht Bruxelles, Celta Vigo si Ajax Amsterdam (tot dupa prelungiri, la Gelserkirchen) sunt echipele calificate in semifinalele Europa League la fotbal, dupa returul sferturilor de joi seara, incheiate dupa miezul noptii.

Intr-o mansa a doua extrem de echilibrata, cu multe rasturnari de scor, coronita dupa acest criteriu o merita meciul dintre cele doua formatii suspendate din competitiile europene (cu… suspendarea executarii pedepsei pentru o perioada de gratie), adica Besiktas si Lyon, care au avut nevoie de 13 lovituri de la punctul cu var, pentru departajare, francezii impunandu-se cu 7-6 la proba nervilor, cum se spune. Tragerea la sorti a semifinalelor este vineri la ora 14,00, ora Romaniei.

* Programul tv, sambata 22 aprilie 2017:
12:00 Tenis, Cupa FED • Digi 1, Dolce 2 Romania – Marea Britanie
12:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 2, Dolce 1 Mioveni – Foresta Suceava
12:40 Gimnastica • TVR 2 Campionatele Europene (sol, inele, cal, masculin, sarituri, paralele feminin)
14:00 Fotbal, Rusia • Digi 3, Dolce 2 Zenit – Ural
14:00 Fotbal, La Liga • Digi 4, Dolce 3 Malaga – Valencia
16:30 Fotbal, Bundesliga • Eurosport 2 Bayern – Mainz
18:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look Astra – CFR Cluj
18:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 4 PSG – Montpellier
19:00 Tenis, Cupa FED • Digi 3, Dolce 3 SUA – Cehia
19:15 Fotbal, Cupa Angliei • Digi 2, Dolce 2 Chelsea – Tottenham
19:30 Fotbal, Bundesliga • Eurosport 2 Monchengladbach – Dortmund
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look CSU Craiova – Dinamo
21:45 Fotbal, Serie A • Digi 2 Fiorentina – Inter
21:45 Fotbal, La Liga • Digi 4, Dolce 4 Espanyol – Atletico Madrid

Advertisements