Vineri, in Sala sporturilor din Cluj-Napoca au fost decernate primele 2 seturi de medalii ale Campionatelor europene de gimnastica artistica, dupa concursul individual compus, campioni absoluti, cum se spune despre gimnastii completi, fiind ucraineanul Oleg Verniaev si britanica Elissa Downie, adica marii favoriti ai intrecerilor!

In varsta de 23 de ani, Verniaev, medaliat cu argint tot la individual compus la Jocurile Olimpice de la Rio de anul trecut, a confirmat valoarea extraordinara, care face din el singurul european care in concursul complet se poate masura cu asiaticii si americanii, reusind un total de 85,866. Argintul a revenit rusului Artur Dalaloian – 85,498, iar cea de bronz – britanicului James Hall – 84,644.

Asa cum anuntam, practic, inca de dimineata, britanica Elissa Downie a cucerit, normal, medalia de aur a concursului individual compus, cu 55,765, fiind, practic, una dintre acele concurente care, in cazul de fata, nu prea dadea nimic la pariuri. Pai daca esti finalista, adica in primele 8, dintre care in 2 pe prima, dupa calificari, cota ta sa castigi la toate este 1 la 1. Da, pentru ca, stiti, cred, deja, Downie este in toate finalele.

Pe locul secund, cu 55,432 puncte, s-a situat Zsofia Kovacs (Ungaria), iar pe 3 – Melanie De Jesus Dos Santos, o frantuzoaica de culoare si cu nume iberic, cu 55,065 puncte.

Cele doua romance, ambele debutante in concursurile senioarelor, Ioana Crisan si Olivia Cimpian, s-au situat pe locurile 18 si respectiv 23, penultimul.

Sambata, in prima reuniune a concursului special pe aparate va lupta pentru podium la sol Marian Dragulescu, programul zilei fiind completat de finalele la inele si cal cu manere, masculin, si sarituri si paralele, la fete. In schimb, duminica avem 3 sanse la medalii: acelasi Marian Dragulescu, la sarituri, dar si Larisa Iordache si Catalina Ponor, amandoua la barna.

* La Federatia romana de atletism s-a ales cu o tenta politica, presedinte devenind Florin Florea, consilierul personal al ministrului tineretului si sportului, brasovean ca si seful lui Marius Dunca. Lupta a fost stransa, desfasurandu-se in doua tururi de scrutin. In primul au iesit din carti campioanele, Constantina Dita si Monica Iagar (cu doar 27, respectiv 18 voturi din 195), precum si Constantin Cristinel Iacoban (9) si Gabriel Obreja (8), ramanand Traian Badea, cu un scor bunicel, 54 de sufragii.

Mobilizarea s-a facut in al doilea tur, cand Florea a luat 103 voturi, iar Badea, doar 83, in timp ce la vicepresedinti au fost alesi, in ordinea preferintelor onor alegatorilor, Grigore Ursanu, Vasile Bogdan, Virgil Preda si Neculai Curta.

Iata si ceilalti membri ai Consiliului federal, astfel cum au fost anuntati pe site-ul oficial al FRA:

Membri regionali: 1. CASANDRA SILVIU, 2. NICOLAU GABRIEL, 3. GEORGESCU GEORGE, 4. BURA ION, 5. MAZARAN OCTAVIAN, 6. MACELARU IOAN
7. HERMAN VASILE, 8. GRASU NICOLETA; Membri simpli: 1. DULGHERU GHOERGHE
2. DRAGOMIR CRISTIAN, 3. ORZA CRISTIAN; 4. SERAFIM DAN, 5. VADUVOIU DUMITRU, 6. BARBU AUGUSTIN

Secretar general: Iancu Augustin
Trezorier: Sandu Claudia

Fost atlet, sprinter, ca si presedintele precedent, Sandu Ion, Florin Florea a intrat inca din 2000 in administratia locala, legat de sport (director la Brasov, dar si la SCM Brasov), o vreme, in vechea conducere, fiind si secretar general al FRA.

Advertisements