* Pe comunicarea personala de pe Facebook am primit, prin amabilitatea Bucharest Running Club, organizatorii Maratonului Bucuresti, ajuns la a 10-a editie, a crescut mare (!) o veste cam proasta, dar si una buna, in cele din urma: “Din cauza faptului ca in weekendul in care am anuntat initial ca va avea loc Maratonul Bucuresti se organizeaza un Summit NATO in Bucuresti, am fost nevoiti sa mutam evenimentul in weekendul urmator.”

Asta este vestea eu as zice proasta, pentru ca presupune o reasezare a deplasarilor concurentilor, care isi aranjasera programul pentru 8 octombrie si va trebui sa schimbe pentru 15 octombrie, dar am si o precizare imbucuratoare, la solicitarea mea: “Ramanem in continuare in calendarul AIMS. Schimbarea datei este o consecinta a unei situatii de forta majora. Anul viitor, revenim la data obisnuita (al doilea weekend al lunii octombrie).”

AIMS este Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale, care prinsese Bucurestiul, datorita indeplinirii criteriilor foarte exigente, in calendarul propriu, o mare realizare. Care, iata, este un bun castigat. Ca unul care am participat, la ziarul care a initiat acest Maraton, in forma aceea mai modesta, ca de pionierat, “Tineretul liber”, in 1992, ma bucur ca o mare campioana precum Valeria Racila von Groningen s-a implica trup si suflet in aceasta competitie!

* La Monte Carlo, joi s-a inregistrat prima mare surpriza, principalul favorit, nr. 1 mondial, Andy Murray, fiind eliminat de spaniolul Albert Ramos (nr. 24 ATP), care a castigat in optimi in 3 seturi: 2-6, 6-2, 7-5. Murray abia revenise pe terenul de joc, dupa o luna de pauza cauzata de o accidentare la cotul drept, trecand in primul tur, greu, de luxemburghezul Gilles Muller, cu 7-5, 7-5. Se pare ca Nadal se poate gandi serios la recordul de 10 trofee in Principat.

* O soarta asemanatoare cu a lui Murray, dar asta probabil o stiti de ieri, a avut-o si romanul Horia Tecau, cuplul pe care il face alaturi de Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 8, fiind eliminat de perechea gazdelor, Romain Arneodo (Monaco)/Hugo Nys (Franþa), cu 7-5, 7-6 (2).

* PROGRAMUL TV, vineri, 21 aprilie 2017:

* Incep, asadar, separat, cu transmisiile de pe TVR2 si TVR HD de la CE de gimnastica, de la Cluj-Napoca, inclusiv emisiunile care “imbraca” evenimentul:
12.30 – Studio Gimnastica artistica. Comentatori: Costin Desliu, Monica Rosu, Andreea Raducan
13.00 – Concurs individual compus masculin. Ceremonia de premiere Comentator Alina Alexoi
16,00 – Studio Gimnastica artistica. Comentatori: Costin Desliu, Monica Rosu, Andreea Raducan
17,00 – Studio Gimnastica artistica. Comentatori: Costin Desliu, Monica Rosu, Andreea Raducan
17.30 – Concurs individual compus feminin. Ceremonia de premiere Comentator Alina Alexoi
19.40 – Studio Gimnastica artistica. Comentatori: Costin Desliu, Monica Rosu, Andreea Raducan

12,00 Tenis, Digi 2, Dolce 2 – Turneul de la Monte Carlo
15,30 Ciclism, Eurosport 2 – Turul Alpilor
16,45 Ciclism, Eurosport 2 – Turul Croatiei
18,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Chiajna-Voluntari
20,00 Handbal masculin, Digi 2 – Dinamo-Dobrogea Sud
20,30 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Pandurii-Botosani
21,00 Baschet masculin, Euroliga, Digi 4 – Olympiakos-Anadolu Efes
21,30 Fotbal, Eurosport – Koln-Hoffenheim
21,45 Fotbal, Digi 3 – Nancy-Marseille
22,00 Fotbal, Digi 2, Dolce 2 – Sevilla-Granada