Romania a fost repartizata de Uniunea europeana de handbal in prima urna valorica la tragerea la sorti pentru Campionatul european de handbal feminin din 2018, din Franta, operatiunea urmand sa aiba loc vineri, la 13,30, la Paris (in direct, pe canalele youtube si Facebook ale EHF), in sediul Comitetului Olimpic Francez din capitala.

La preliminarii participa 28 de tari, care vor fi repartizate in 7 grupe de cate 4, componenta acestora fiind urmatoarea:

Urna 1: Norvegia, Olanda, Romania, Danemarca, Suedia, Spania, Muntenegru; asadar, de echipele pe care le vedeti insirate langa noi am scapat, Doamne-ajuta, sunt una si una;

Urna a 2-a: Rusia, Germania, Polonia, Ungaria, Serbia, Cehia, Croatia;

Urna a 3-a: Slovacia, Slovenia, Ucraina, Austria, Belarus, Turcia, Macedonia;

Urna a 4-a: Italia, Islanda, Lituania, Portugalia, Elvetia, plus doua echipe castigatoare din cele doua serii de precalificari: Grupa A: Finlanda, Insulele Faroe, Grecia; Grupa B, Israel, Kosovo si Georgia.

Primele doua din fiecare grupa, plus cea mai buna formatie de pe locul 3 se califica in turneul final, programat intre 30 noiembrie si 16 decembrie 2018, in Franta, tara organizatoare, care este calificata din oficiu, stabilind si orasele unde vor avea loc meciurile: Nancy, Nantes, Montbéliard, Brest si Paris.

Jocurile din preliminarii sunt prevazute anul acesta si anul viitor, in 2017 doua runde, in 27 septembrie si 1 octombrie, iar 4 in 2018 – 21 – 25 martie, 30 mai  – 3 iunie.

Finala, in care ar cam fi timpul sa se califice si fetele noastre, va fi la Paris, pe 16 decembrie.

ILUSTRATIE: Afisele, difuzate de site-ul AIPS, reprezinta cele doua Europene ale anului viitor, in Croatia fiind turneul final masculin.