Iata ca dupa o pauza de incarcare a bateriilor, ciclistul roman Eduard Grosu a revenit pe sosea, luand startul marti in Turul Croatiei. Un start lansat, de vreme ce a reusit sa ocupe in final locul 2 in aceasta etapa lunga cat o zi de post, dintre Osijek si Koprivnica (227 km), dar disputata intr-o alura excelenta, cu o medie orara de 41,996 km!

Din ce mi-am dat seama de pe cele doar cateva relatari reproduse pe site-ul cursei, de la Radio Tour, pe la mijlocul traseului a fost o caratura de 5 rutieri, care la un moment dat aveau 3 minute avans, cel mai mare inregistrat, de vreme ce administratorii nu au mai considerat necesar sa consemneze si alte evenimente.

Altfel spus, a fost un sprint masiv, castigat de cunoscutul sprinter italian Sacha Modolo, de la echipa de World Tour UAE Team Emirates, cronometrat pe cei, cum spuneam, 227 km, in 5h24’19”, la lupta cu doi echipieri de la Nippo-Vini Fantini, Eduard Grosu, venit pe locul 2, si Nicolas Marini, o excelenta operatiune de farmec al echipei romanului, care a mai avut un om in primii 8, pe Marco Canola, situat pe 7.

Astfel, Nippo-Vini Fantini aduna puncte UCI, foarte bune pentru ierarhia in sezon, instalandu-se, de altfel, in fruntea clasamentului pe echipe,fiind urmata de Caja Rural, in urma ei fiind alte trupe de calibru, precum Astana (locul 4).

Evident, va trebui sa lupte din greu ca sa pastreze o asemenea alura, in cele 5 etape ramase, a doua fiind programata miercuri, de numai 123 de kilometri, dar cu doua catarari dure, una in prima jumatate si alta spre final.

Advertisements