* In perspectiva iminentelor modificari ale formatului FedCup, cu 16 echipe in Grupa Mondiala si o faza finala, cu “Final Four”, deocamdata sa ne concentram pe meciul de baraj cu Marea Britanie, de la Mamaia (22-23 aprilie), capitanul-nejucator al fetelor, Ilie Nastase, anuntand trupa: Simona Halep (5 WTA), Irina-Camelia Begu (33 WTA), Monica Niculescu (47 WTA) si Sorana Cîrstea (61 WTA).

Cum vom avem vreme berechet sa discutam ce si cum, desi nu ma prea omor dupa astfel de pronosticuri, angajamente, amenintari cu revansa si alte mizilicuri, sa vedem ce au decis si britanicii pentru aceasta confruntare, prin intermediul BBC: Johanna Konta (nr. 7 WTA), Heather Watson (110), Laura Robson (209) si Jocelyn Rae (fara clasament la simplu, jucatoare de dublu onorabila, 26 de ani).

Asadar, jucatoarele noastre sunt “mai grupate” in prima suta, dar un meci de Fed Cup are alta incarcatura, iar ceea ce anuntam la inceput (acea reforma, cu marirea Grupei Mondiale) ar putea fi o miza in plus. Cum va gestiona fiecare aceasta miza, asa se vor incheia lucrurile. Bafta!

* Veste proasta pentru iubitorii ciclismului: britanicul Mark Cavendish, detinatorul recordului de victorii in Turul Frantei (30 de etape), are mononucleoza infectioasa, iar medicul echipei sale, Dimension Data, dr. Jarrad Van Zuydam, nu poate preciza durata absentei, mai ales ca nu exista un tratament clar pentru tratarea de acest nenorocit de virus. Oricum, Omul din Insula Man se va odihni total 2 saptamani, dupa care vom mai afla ce si cum.

* In Liga Mondiala de polo pe apa, selectionata Romaniei a dispus cu 9-7 (3-2, 2-1, 1-1, 3-3) de Germania. Meciul nu a avut vreo miza deosebita, in afara palmaresului, intrucat echipa calificata pentru Superfinala din iunie era stiuta – Serbia.Ca si lanterna rosie a acestei grupe, Germania, asa ca scorul din bazinul Steaua mi se pare cam slabut…

PROGRAMUL TV, JOI, 13.04.2017:
03:00 Baschet, NBA • Dolce 1 Boston – Milwaukee
12,00 Tenis – Digi 2 Turneul WTA de la Biel
18,00 Baschet M – Digi 3 CSU Oradea-BC Timisoara
18,00 Handbal M – Digi 4 Odorhei-Dobrogea Sud
18,00 Handbal M – TVR HD – Turda-Timisoara
18,30 Tenis – Digi 2 Turneul WTA de la Bogota
22:05 Fotbal, Europa League • Dolce 1 Anderlecht – Manchester United
22:05 Fotbal, Europa League • Dolce 2 Ajax – Schalke
22:05 Fotbal, Europa League • Dolce 3 Olympique Lyon – Besiktas
22:05 Fotbal, Europa League • Dolce 4 Celta Vigo – Genk

Advertisements