* Dupa ce au epuizat problemele fundamentale ale tarii, senatorii Romaniei au purces la dezbaterea unei situatii pe viata si pe moarte: in Comisia de Aparare a forului cat se poate de superior, ca sa zic asa, al Parlamentului Romaniei ministrul apararii nationale, Gabriel Les, a fost convocat, pentru a le spune distinsilor alesi ca Steaua fotbalistica este a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.

* A, se stia! Pai si, nu trebuie sa se bage in seama cu asemenea chestiuni, de larg interes, si senatorii? Care au aflat ca ramane cum a decis justitia, anume Curtea de Apel Bucuresti, ca noua echipa, inscrisa in esaloanele inferioare, liga a IV-a, va avea un buget de 300.000 de euro si ca se spera ca in 4 ani, cand va fi modernizat si stadionul, formatia condusa executiv de Marius Lacatus spera sa ajunga in Liga I.

Bine, eu aici v-am sintetizat, discutiile au fost aprofundate, vezi bine, iar senatorii romani au aflat ceea ce puteau afla dintr-o sinteza din presa, in 5 minute. In fine, ramane in atentie si recuperarea celor 37 milioane de euro, bani care reprezinta folosirea brandului Steaua timp de 10 ani, MApN deschizand un proces in acest sens. Am consemnat si eu aceasta chestiune ca sa nu ne mai ducem dupa fentele previzibile ale lui Gigi Becali, nu de alta. (poza este de pe site-ul Agerpres, care a consemnat si intalnirea)

* Sfatuita in momentele dificile de sparing-partnerul Andrei Cocianu (25 de ani, jucator de locul, cel mai bun, 990 ATP), Sorana Cirstea, aflata la turneul WTA de la Biel-Bienne (Elvetia), asadar, fara antrenorul Marius Comanescu, a fost eliminata de croata de 20 de ani Donna Vekic (nr. 82 mondial, cu 21 de locuri mai jos decat romanca).

Croata, remarcata mai ales prin faptul ca este prietena elvetianului Stanislas Wawrinka, a castigat in doar 1h16′ cu 6-4, 6-1, setul secund durand doar 24 de minute. Sa speram ca absenta lui Marius Comanescu este o intamplare…

* Accidentat la un genunchi, Fabio Aru, marea speranta a ciclismului italian, va lipsi de la startul celei de-a 100-a editii a Turului Italiei, care va incepe pe 5 mai chiar de pe meleagurile natale ale liderului echipei Astana, Sardinia.

Astfel, organizatorii Giro-100, care au facut din aceasta editie jubiliara un veritabil periplu prin localitatile de bastina ale marilor eroi ai cursei (Coppi, Bartali, Pantani si altii), dar si prin apropierea caselor actualilor mari rutieri italieni (Sardinia lui Aru, cum am spus, dar si Sicilia lui Vincenzo Nibali, alt mare favorit) au primit o grea lovitura.

Necazul castigatorului Vuelta 2015 s-a produs exact in Spania, la un antrenament de saptamana trecuta, Aru cazand in timpul pregatirii, iar acum are dureri la pedalare. O noua investigatie medicala va avea loc pe 20 aprilie, dupa o pauza totala de 10 zile, dar Astana nu-si face iluzii, comunicand ca “din nefericire, el nu va participa la Giro 2017”.

Pana acum, sardul echipei kazahe obtinuse un loc secund, in 2014, si se clasase pe locul 3 in 2015, la 26 de ani si fara contestatii in echipa fiind considerat copt pentru o victorie de mare rasunet. Ghinion!

PROGRAMUL TV, miercuri, 12.04.2017:
18,00 Handbal M – Digi 3 – Sibiu-Tg. Mures
18,30 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA Bogota
20,00 Baschet M – Digi 3 – U Cluj-Craiova
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Dolce 1, Pro TV Bayern Munchen – Real Madrid
21:45 Fotbal, Liga Campionilor • Dolce 2 Atletico Madrid – Leicester

Advertisements