Frumos meci CSM Bucuresti-Ferencvaros 25-20 (17-15), vineri seara, in Polivalenta bucuresteana, prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii campionilor la handbal feminin, iar aceasta caracterizare are drept argumente in primul si in primul rand diferenta de scor, ca, de, romani suntem, numarul mare de goluri, si finalul entuziasmant, care a declansat adrenalina inaintea scrierii acestui text.

Aceasta diferenta, care ar trebui sa fie suficienta detinatoarei trofeului, adica formatiei bucurestene, in perspectiva returului de peste o saptamana, de la Budapesta, a aparut parca din apa: in minutul 58 campioana noastra avea doar 2 goluri in fata, dupa ce se blocase pur si simplu cam pe la mijlocul reprizei secunde, cand nu a marcat vreo 7 minute, dar norocul le-a suras jucatoarelor clubului apartinand de Primaria Generala, astfel ca s-a ajuns la un succes de mare perspectiva.

Cum spuneam, de ajuns pentru a ajunge, din nou, in Final Four, tot la Budapesta, invingatoarele din sferturi calificandu-se, cum stiti, in turneul final al celor mai bune 4 formatii ale handbalului feminin european, deci mondial. Returul cu Ferencvaros este pe 15 aprilie, asa ca fetele noastre prind invierea la Budapesta, anul acesta Pastele ortodox si cel catolic fiind in acelasi timp.

Oricum, s-a vazut ca venirea Cristinei Neagu va insemna foarte mult pentru bucurestence, cu probleme in jocul de la 9 metri, de unde nu prea marcheaza decat centrul Isabelle Gullden (10 goluri astazi), cu o contributie modesta a interilor, dar si momente de lipsa de mobilizare a apararii, pentru ca 25 de goluri incasate inseamna cam mult…

* Disputata in acelasi timp cu meciul de handbal de mai sus, partida, tot din sferturile de finala, dar la tenis, de la Charleston dintre Irina Begu si rusoaica Daria Kasatkina a consemnat eliminarea romancei in aceasta faza a concursului din Carolina de Sud, ca si in precedentele doua dati ale prezentei sale aici. Daria Kasatkina a castigat cu 6-4, 6-1, beneficiind de evolutia modesta a Irinei, parca nici ea convinsa ca poate merge mai departe.

Mi s-a parut, uitandu-ma, ce-i drept, la televizor la concurenta cu handbalul, mai asa, printre picaturi (alegerea mi-a fost facuta usoara chiar de jucatoarea noastra, neconvingatoare, parca fara chef sau, mai degraba, inca neintrata in ritmul de croaziera dupa atatea iesiri premature din turneele precedente din acest an), am avut, zic, impresia ca Irina Begu abia asteapta sa plece spre casa, pentru cateva zile de odihna, precum si in perspectiva meciului din Fed Cup cu Marea Britanie, de la Mamaia.

De altfel, s-a vazut ca destule alte jucatoare au avut comportari fluctuante in aceasta perioada, parca erau la bilantul de incheiere a primului trimestru… Ca sa nu mai vorbim ca Simona Halep si Sorana Cirstea (La multi ani, azi a implinit 27 de ani!) au sarit peste turneele din aceasta saptamana, destul de putine (doar acesta de la Charleston si unul, de la baza piramidei WTA, la Monterrey) nici nu s-au inscris. Odihna activa a fost cuvantul de ordine, din cate se vede.

Advertisements