Scurt, foarte scurt: de la angajarea selectionerului Christoph Daum la nationala de fotbal a Romaniei, aceasta si-a dublat numarul de locuri, de la pozitia 24 in iulie 2016 (pe 7 a fost angajat respectivul) pana pe 47 in aprilie 2017! Pare o gluma proasta, dar nu este, ci purul adevar, acesta este ultimul loc ocupat in ierarhia FIFA data publicitatii in aceasta luna.

Dar recordurile pe dos continua, prieteni: acum suntem pe 47, cu 676 puncte, iar fata de precedenta clasare ne-am dus direct in cap, mai jos cu 8 locuri, cea mai brusca coborare din ultimii 6 ani. Ceea ce a contribuit la aceasta recunoastere a “meritelor” selectionerului este, evident, si ultimul rezultat, 0-0 cu Danemarca, acasa.

Iar daca ma gandesc ca in iunie vom juca in deplasare cu Polonia (iar la amicale ale nationalei onor federatia nu se gandeste neam) putem atinge punctul cel mai de jos al Romaniei fotbalistice din toate timpurile, de cand se tine acest clasament – 57 in februarie 2011, cand, tot asa, ne-am dus la vale 11 locuri la doua afisari consecutive ale ierarhiei. Sa mai spunem ca, in 1997, cand cu “Generatia de aur”, scoasa pana si de pe peretii incintelor federale, am fost pe locul 3 (trei)!

Pentru ca nu putem lua in tragic asemenea lucruri, mai ales ca preocuparile fotbalului nostru este pe cine mai “fragezeste” Gigi Becali inaintea meciurilor echipei sale, FCSB, cu diversi adversari, astfel incat anunta transferuri de jucatori de la acestia, pentru a pune pe toata lumea pe jar, in primul fotbalistul insusi (ultimul, deocamdata, client este clujeanul Deac, care a ajuns sa fie injurat pe strada), sa spunem ca si Danemarca a pierdut pozitii, fiind acum pe 48, dupa noi!

Viitoarea adversara, cum spuneam, Polonia, este, evident, cel mai bine plasata, pe 11 (un loc mai sus), cu 1.183 puncte. In fruntea clasamentului a trecut Brazilia, care a luat locul Argentinei, lidera de pana acum, aflata insa intr-o vadita cadere de rezultate, in primul rand cu o infrangere in Bolivia si probleme de calificare din zona Conmebol. Desi nu ma omor, am mai spus, dupa statistici, sa observam ca Brazilia este prima echipa nationala calificata, prin joc, la CM 2018, astfel ca iata o confirmare a progresului ei, nu numai cifric, ci si concret…

* Programul TV, vineri, 07.04.2017:
5,00 NHL, Dolce 1 – Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks
9,00 Formula 1, Digi 2, Dolce 1 – antrenamente oficiale MP al Chinei de la Shanhai
16,00 Tenis, Cupa Davis, Digi 1, Dolce 1 – Serbia-Spania
17,30 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Dolce 1, Look – Pandurii-Timisoara
20,00 Handbal feminin, Liga campionilor, Digi 1, Dolce 1 – CSM Bucuresti-FTC
21,00 Baschet masculin, Euroliga, Digi 4 – Darussafaka-Steaua Rosie Belgrad
21,30 Fotbal, Germania, Eurosport 2 – Frankfurt-Bremen
21,45 Fotbal, Spania, Digi 3 – Villarreal-Bilbao
21,45 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Charleston
22,00 Baschet masculin, Euroliga, Digi 4 – Real Madrid-Anadolu Efes

Advertisements