* Antrenorul Ionut Popa mai dezvaluie o aberatie a fotbalului nostru (chiar ar merita sa facem un inventar al masurilor aiurea), anume ca echipa sa Poli Timisoara a fost programata de Federatia romana de fotbal si de Liga profesionista, pe rand sau impreuna, sa dispute 4 meciuri in 9 zile, nemaivorbind ca a mai jucat si prelungiri.

“Domnii Razvan Burleanu si Gino Iorgulescu se gandesc la jucatori, mai ales Gino, care a fost si el fotbalist? Pentru jucatorii care joaca la fiecare doua zile, plus deplasarile, asadar nu au cum sa faca recuperare se gandeste cineva, cine raspunde?” a intrebat Ionut Popa, la sfarsitul partidei din play-out cu Chiajna.

La televiziunea la care am vazut aceste declaratii, alte doua aberatii: una ca televiziunile dicteaza, pentru ca LPF are contract cu toate, argument care pe langa ca este fals (LPF are contract cu o singura firma, de pe la Cluj, via Malta, parca, restul fiind subcontractanti), apoi pentru ca nimeni nu-i impiedica pe cei de la liga sa gandeasca si sa se opuna in fata unor situatii precum aceasta a timisorenilor. Adica, daca nu e foarte greu, sa spuna “Poli nu poate juca joi, ci sambata sau duminica, pentru ca a jucat marti”.

Alta naucitoare afirmatie a apartinut unui fost mare fotbalist, Sandu Boc, care opina ca Poli Timisoara trebuia sa se limiteze la un singur obiectiv, cel mai important, cel al evitarii retrogradarii, si nu sa lupte pe toate 3 fronturi. “Daca nu ai lotul destul de numeros, te limitezi la ce poti face”, cam asta a fost, in esenta, aiuritorul verdict. Adica, mai usor cu performanta, cu lupta dreapta, cine v-a pus sa va calificati si in Cupa Romaniei, semifinale, si in finala Cupei Ligii.

Iti sta mintea in loc, zau asa, daca am inceput sa judecam lucrurile punand saracia in fata… Cinic vorbind, Sandu Boc ar putea avea dreptate, dar sa o spui public, recunoscand predarea unor sportivi in fata nevoilor, mi se pare cam prea tare!

* La Galati, echipa nationala de hochei pe gheata isi continua seria victoriilor, obtinand a doua victorie din tot atatea meciuri: dupa 9-1 cu Belgia in prima zi a CM Divizia a II-a a grupei A, hocheistii romani au batut cu 4-1 (2-0, 0-1, 2-0) Serbia. In celelalte doua meciuri din ziua a doua, Australia a dispus cu 3-2 de Islanda, iar Belgia a invins Spania cu 5-3.

* Daca aveati vreo grija, vreo framantare, iata ca Parlamentul nostru drag nu neglijeaza sportul, Camera Deputatilor adoptand cu mare majoritate, 273 de voturi, ca for decizional, asadar o lege prin care “Imnul national al Romaniei se intoneaza si pe stadioane si la alte baze sportive, cu ocazia desfasurarii competitiilor sportive oficiale de nivel national doar la finala unei competitii sau, dupa caz, la turneul final, pentru toate categoriile de varsta”.

Ce grija au alesii nostri sa nu ni se aplece de atata intonare de imn, limitand la ocazii cat mai rare intonarea acestuia! Cred ca in SUA, unde fiecare isi pune drapelul national in fata casei dupa cum simte, niste parlamentari ca ai nostri ar mai tempera elanul patriotic.

Iata, pentru eternitate, si initiatorii. inca din legislatura trecuta, ai proiectului de modificare a Legii 75/1994, fara de care nu puteam dormi noaptea: Liviu Dragnea, Florin Iordache, Marian Neacsu, Florin Paslaru, Mihai Fifor, Gabriela Firea, Valeriu Zgonea.

* Program TV, joi, 06.04.2017:
03:00 Hochei, NHL • Dolce 2 Washington Capitals – New York Rangers
03:00 Baschet, NBA • Dolce 1 Boston – Cleveland
16,30 Ciclism, Eurosport – Turul Tarii Bascilor
18:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look Viitorul – CSU Craiova
18,15 Haltere, Eurosport – CE de seniori de la Split
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look Steaua – Astra Giurgiu
20:30 Fotbal, La Liga • Dolce 2 Eibar – Las Palmas
21,00 Haltere, Eurosport – CE de seniori de la Split
22:30 Fotbal, La Liga • Dolce 2 Valencia – Celta Vigo

Advertisements