Tot asteptam ca Irina Begu sa porneasca motoarele, dar parca nici chiar asa: marti, in primul tur al Turneului WTA de la Charleston, un turneu de valoare bunicica, cam pe a 3-a treapta ca valoare in circuit, a administrat un 6-0, 6-0 unei jucatoare, totusi, de 108 mondial, Cagla Buyukakcay.

Ei da, dupa 11 meciuri din acest an, dintre care 9 pierdute, Irina si-a dat drumul la joc, iar adversara, simtind superioritatea, a cerut sfaturile antrenorului aproape instantaneu, la 3-0 in primul set.

Semn clar ca lucrurile erau greu de intors. Asa ca nu putem decat sa ne bucuram, pentru ca, asa cum am scris de ieri, romanca incepuse sa alunece in clasament, cazand 5 locuri. Acum, lucrurile se cam schimba, pentru ca incep sa vina si punctele, 30 pentru calificarea in turul 2 (plus 4.738 puncte).

In fine, ce poti sa mai spui la un asemenea scor, iar statistica de pe site-ul competitiei, atat de tipicara in tenis, mai mult ascunde decat spune. Ce sa zici? Daca te iei de pilda dupa reusita primului serviciu scorul a fost 59-58 la suta… in favoarea turcoaicei, asa ca avea dreptate si fostul prim-ministru britanic Disraeli, acum un secol jumatate: “Minciuna are trei grade de comparatie – minciuna, minciuna sfruntata si statistica!”

Acum incepe, normal, sa vina si increderea, necesara in turul secund, in care Irina va avea drept adversara o jucatoare din Slovacia, Kristina Kucova, locul 81 WTA, care vine dupa un meci mult mai greu, victoria cu 5-7, 7-5, 7-6 (2) in meciul inaugural cu spaniola Silvia Soler.

Cap de serie nr. 10, Irina Begu poate profita de un nou start in sezon, poate la momentul cel mai potrivit. Sper ca nu ma insel, dar cam asta este perioada din an in care ea incepe sa urce, dupa ce mai mereu a avut debuturi de an mai ezitante.

Advertisements