Viitorul Constanta isi pastreaza locul de lidera in play-off-ul Ligii 1, invingand in deplasare, cu 2-1(2-1) la Giurgiu, dupa ce, cu doar 3 zile inainte, pierduse acasa, in sferturile Cupei Romaniei, in fata Astrei (1-3), asa ca au inceput speculatiile pe care un public de atatea ori pacalit, dar totusi mai degraba in alte domenii, pare ca nu poate scapa!

Evident, ideea, aiuritoare, este ca lucrurile au fost aranjate, Viitorul ia campionatul, iar Astra Cupa! Va imaginati cine face asemenea aprecieri, in primul rand suporterii fostei Steaua, actuala FCSB, la frustrarea adusa de schimbarea numelui (de pierderea numelui, mai bine zis) venind si aceste rezultate.

Nu-mi place deloc sa fac asemenea discutii, sa le mai si colportez, dar le-as deschide putin ochii celor care le imprastie, cu ajutorul netului, cu atata usurinta acum. Pai daca poti aranja un asemenea scenariu, du-te nene Hagi, du-te nene Sumudica direct la Hollywood, ca se castiga bine ca scenarist si regizor de thriller-e!

Ia sa vedem noi cum s-a inregistrat acest 2-1. In minutul 20, oaspetii, adica Viitorul, sa nu ne incurcam, conduceau cu 2-0, dupa ce au marcat Aurelian Chitu, in minutul 13, la o cursa de 50 de metri si o pasa geniala a lui Florinel Coman, dar si Cristian Sapunaru, autogol, carevasazica. Da, ar fi ceva ca la varsta si cariera lui Sapunaru sa accepte sa se faca de ras, marcand in propria poarta, ca sa “iasa scenariul”.

Dar stati, ca ‘scenaristii si regizorii’ aranjamentului au fost de-a dreptul diabolici, in special Gica Hagi, care si-a pus 2 jucatori sa rateze, la 7 minute distanta, doua lovituri de la 11 m! Ambele chifle fiind ale coautorilor la primul gol, Chitu (min. 30) si Coman (37), al doilea un pusti plin de tupeu, care, intr-o declaratie recenta, a admis ca managerul lui tehnic, Hagi, “intr-adevar, bate mai bine decat mine loviturile libere”.

Dupa 2 minute de la a doua ratare, abia intrat pe teren, Daniel Florea a redus scorul la 1-2 (min. 39), iar dupa alte 3 minute a ratat si el un penalty!

Ei bine, daca au fost in stare cele doua grupari sa imagineze o asemenea tranteala, bravo lor, merita, parca am vazut un film de mare inspiratie. Hai sa fim seriosi!

*O stire care imi place: Claudiu Niculescu a mai urcat o treapta, urmand sa antreneze de acum pe FC Voluntari, in Liga 1. Drum bun, cat mai departe si in profesia de antrenor!

Advertisements