* Formatia cu nou nume, FCSB, si-a inceput istoria cu dreptul, invingand pe Dinamo cu 2-1 (1-0), in play-off-ul Ligii 1, dupa un meci mai animat decat de obicei in campionatul nostru, poate si pentru ca au fost spectatori parca mai multi decat pana acum pe Arena Nationala.

De altfel, este un fel de a spune ca una sau alta dintre echipe joaca acasa cand se confrunta, pentru ca, practic, ambele sunt pe teren neutru: prima ca nu are stadion, pur si simplu, a doua pentru ca are o vechitura potcovita de daraveli dubioase, cu inchirieri fara termen (unic in istoria proprietatii, economiei si altor maruntisuri de genul asta).

In fine, sa consemnam ca FCSB, aflata in lupta pentru titlu (scria un amic, sau o amica, semneaza Cristi Placinta, pe Facebook, “Cum este sa te bata o echipa abia infiintata”, iar eu as intreba “cum e sa castige campionatul o astfel de echipa?”), a inscris prin doi jucatori care au inceput campionatul la detinatoarea titlului, Astra, adica Denis Alibec (10) si Boldrin (75), pentru Dinamo marcand slovacul Adam Nemec (57).

Apropo, imi spune si mie cineva de ce a fost schimbat Andone, de vreme ce Dinamo nu a facut, practic, nimic deosebit in afara faptului ca s-a calificat la limita in play-off, pe care l-ar putea termina pe ultimul loc (ce mi-e locul 6, ce mi-e locul 7?) si a fost eliminata din Cupa Romaniei?

Reusind performanta unica in istoria fotbalului de a avea de jucat 3 meciuri in play-off si a le programa in 3 zile, abia luni seara, cand se disputa meciul Astra-Viitorul, vom sti cine e lidera.

* Si pentru ca vorbim de grupari nou create, sa nu uitam, printr-un interesant, cred, paradox, ca tot duminica a avut loc cea de-a 163-a editie a Cursei de canotaj academic de pe Tamisa dintre echipajele de 8+1 ale Universitatilor Oxford (foto) si Cambridge, competitia care a creat, in 1829, sportul modern.

A castigat, pentru a 4-a oara in ultimii 5 ani, Oxford, desi echipajul “dark blue” era mai usor cu 26 kilograme decat adversarii. Daca vreti sa stiti cat este “scorul”, aflati ca, dupa aproape 200 de ani, conduce Cambridge cu… 82-80!

Lipseste, veti spune, o cursa la socoteala. Asa este, editia din 1877, cand, avand probleme dupa mai multe halbe cu bere, arbitrul de sosire nu a fost sigur, spune cronica, de acuitatea lui vizuala si a dat egalitate!

Anul acesta a fost si mai multa emotie pe malurile Tamisei, intre Putney si Mortlake (6,8 km), sub Putney Bridge fiind gasita o bomba din al doilea razboi mondial. Inca de sambata, politia a fost alertata de existenta in zona startului a unui obiect dubios, expertii Marinei Regale dezamorsand bomba, astfel ca Boat Race, una dintre cele mai spectaculoase sarbatori campenesti si ale sportului dintotdeauna a putut avea loc duminica in deplina siguranta.

Advertisements