* Corona Brasov, Lupii cum le place sa-si zica hocheistilor de aici au castigat titlul national de hochei pe gheata, dupa ce s-au impus in meciul 6 al finalei (ducand astfel scorul general la 4-2) in fata SC Miercurea Ciuc, dupa suturi de departajare, cu 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0).

Meciul care s-a dovedit a fi decisiv s-a disputat pe Patinoarul “Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc, dar trebuie sa subliniez faptul ca Brasovul isi datoreaza acest progres in hochei (al doilea titlu, dupa cel din 2014) faptului ca are un patinoar propriu, bine facut, bine dotat, modern si toate cele. Pentru daramarea caruia au luptat cu toate fortele niste unii, pusi pe demolat, de la gale de box pentru titlul mondial profesionist, la orice nu se alineaza cerintelor proprii.

Daca mai spunem si ca CSM Dunarea Galati a luat bronzul, dupa ce castigase ultimele 2 titluri, tot gratie unui patinoar ca si nou, legatura intre baza materiala si performanta nu mai trebuie demonstrata. De fapt, nici inainte nu era, dar se pare ca s-a cam uitat.

* La fotbal, iata, Danemarca a devenit tatal nostru, luni, in cantonamentul din Spania, echipa antialcoolica a Romaniei, cea de tineret, fiind batuta cu 2-0 de danezi, intr-un meci de pregatire, la Marbella Football Center. Baietii supravegheati, ca de antrenati ma cam abtin, de Daniel Isaila, a pierdut si primul joc amical din Spania, in fata Rusiei, care ne-a tras un 5-1 de ne-a luat aerul. In rest, federatia nu are nicio vina, face protocoale cu facultati, “Fotbal pe ulita”, “Cararea mea e stadionul” si alte glumite, indesand, pe sest, subventiile UEFA si FIFA prin buzunare.

Apropo, alde Daum, care umfla 50.000 de euro pe luna, a spus ca el nu are un varf ca Lewandowski, de aia nu marcheaza (record, nationala nu a mai inscris de 4 meciuri, egaland contraperformanta din 1948, cand, insa, am jucat mai mult cu sovieticii, pe care nu aveam voie sa-i deranjam…). Pai, nea Christophe, cu Lewandowski m-as baga si eu, pe doar 2.000 de euro pe luna, bani siguri!

* Veste de bun augur, veti vedea de ce, dinspre Turul ciclist al Spaniei, care a anuntat ca va invita nu mai putin de 4 echipe pentru editia din acest an, adica formatiile din afara World Tour, obligatorii, pe Cofidis (franceza), Caja Rural (spaniola), Aqua Blue Sport (irlandeza) ºi Manzana Postobon (columbiana).

Ziceam ca este buna stirea, pentru ca poate cu aceasta ocazie le da si organizatorilor Giro-100, de anul acesta, Domnul gandul cel bun, adaugand celor 2 formatii invitate pana acum inca doua, pentru care am tot scris pe aici, adica Nippo Vini Fantini, a lui Eduard Grosu, si Androni. Adica daca la Vuelta se poate de ce in Italia, unde au fost chemate pana acum doar doua trupe din afara WT? Stii ce zic?

* Programul TV, marti 28.03.2017:
18,00 Tenis, Digi 2, Dolce 2 – WTA/ATP Miami
18:15 Handbal M • Dolce 1 Calarasi – Turda
20,00 Volei F, Digi 4 – CSM Bucuresti-Targoviste
20:30 Fotbal, Cupa României • Digi 1, Dolce 1, Look ACS Poli – CFR Cluj
21,30 Baschet M, Eurocup, Eurosport – Valencia-Malaga
22,00 Fotbal, Digi 2 – Franta-Spania (amical)
23,45 Tenis, Digi 2 – WTA/ATP Miami

Advertisements