* Incep cu gimnastica, desi asta cam era ora rezervata, pentru postari, ciclismului, dar trebuie sa consemnez ca la Cupa Mondiala de la Doha Catalina Ponor a obtinut un nou podium, de data aceasta argint la barna.

Citez site-ul oficial al concursului: “Castigatoarea Liu Tingting (China), medaliata cu aur, cu 14,466, este una dintre stelele in progres ale gimnasticii mondiale, astfel ca a reusit o mare performanta – sa o intreaca pe Catalina Ponor, romanca trebuind sa se consoleze cu argintul, in pofida excelentului spectacol oferit. Ponor, tripla medaliata cu aur la JO 2004 de la Atena, a fost notata cu 13,900, in timp ce chinezoaica Hun Luo a avut un start fulminant, dar a terminat pe 3 (13,700).”

In competitia masculina la aceeasi Cupa Mondiala, dupa bronzul de vineri de la sol, Marian Dragulescu a fost doar al 8-lea la sarituri sambata, ratand a doua executie, drept pentru care a terminat cu 13,983. Marian a fost nevoit sa riste, concursul la acest aparat fiind deosebit de puternic, dovada fiind si notele primilor 3: 1. Thanh Tung Le (Vietnam) – 14,733; 2. Artur Davitian (Armenia) – 14,433; 3. Heikki Saarenketo (Finlanda) – 14,366.

* Ciclismul nostru cel de toate zilele, cel putin pe acest blog, a programat sambata penultimele etape in cursele pe care le am in vizor, Turul Cataloniei indreptandu-se clar spre un succes al spaniolului Alejandro Valverde (Movistar), sosit al doilea in etapa a 6-a, Tortosa-Reus, in acelasi timp cu sud-africanul Daryl Impey (Orica), adica in 4h34’14” pe 189,7 km.

La general, Valverde a profitat din plin de degringolada urmaritorilor sai, avand acum 53 de secunde avans fata de compatriotul lui de la Trek, Alberto Contador, in timp ce al treilea este acum Marc Soler (Movistar), la 1’06”. Pe britanicul Chris Froome(Sky) l-a parasit total ‘motorasul interior’, pierzand mai mult de 26 minute, astfel ca in etapa de maine, Barcelona-Barcelona, 138 km, este greu sa credem ca se va mai intampla ceva.

* Etapa a 3-a a Settimana Internazionale Coppi e Bartali, de la si la Crevalcore (171,4 km) s-a incheiat cu victoria francezului Thomas Boudat (Direct Energie), in 3h57’50”, letonul Toms Skujins (Cannondale) pastrandu-si tricoul de lider. Eduard Grosu a fost primul din echipa sa, Nippo Vini Fantini, sosind in etapa pe 23, la 37 de secunde de invingator.

Cursa se incheie duminica, etapa a 4-a disputandu-se intre Fiorano Modenese si Sassuolo (160 km).

Advertisements