Vom fi bine conectati si in saptamana a doua la Turneul WTA Premier Mandatory de la Miami, pentru ca sigur vom avea doua jucatoare in turul 3, dupa ce Simona Halep si Sorana Cirstea au obtinut, printre picaturi de ploaie, calificarea in primele 32 ramase in cursa.

As vrea insa sa incep sa va povestesc cate ceva de la Kay Biscayne, insula din Miami-Dade County, un orasel de fapt de vreo 13.000 de locuitori unde este construit complexul de tenis, cu un gest superb. De fapt, normal, dar devenit atat de rar in aceste zile cand toata lumea vorbeste mitocaneste de toti incat zau ca trebuie remarcat.

In timpul comentariului lui de la Digisport, Adrian Cruciat, antrenor de clasa, mai ales la fete, a avut numai cuvinte de lauda pentru Marius Comanescu, cel care a preluat-o, din nou, pe Sorana Cirstea, readucand-o probabil in primele 50 de jucatoare ale lumii inca de saptamana viitoare (mai ales ca Sorana nu a depasit calificarile anul trecut la Miami, iar acum a si incasat 65 de puncte (plus 41.350 dolari). “Marius este un antrenor excelent, un mare castig pentru Sorana”, a spus Cruciat, impresionanta dovada de respect, in fapt, pentru propria meserie.

Acum sa revin la meciuri si la excelentele ispravi ale fetelor noastre. Nu stiu cu cine sa incep, ca daca o iau cronologic trebuie sa scriu despre Sorana, care a avut partida amanata. Dar, totusi, sa dau intaietate Simonei Halep, si nu numai pentru ca este numarul 3, ci si pentru ca avea si aveam ingrijorari fata de problemele ei de sanatate.

In plus, intr-un meci cu o jucatoare extrem de tenace, o metisa, nascuta la… Osaka, din tata haitian si mama japoneza, cu psihic puternic, jocul a fost intrerupt de ploaie de 2 ori, aceste pauze fortate nefiind foarte bune pentru starea de incertitudine in care se afla constanteanca. Pana la urma, desi a inceput tematoare, a castigat totusi primul set, dar l-a pierdut pe al doilea, reusind sa se impuna destul de clar, in sub 2 ore (fapt rar la acest turneu, extrem de disputat), cu 6-4, 2-6, 6-3.

Iar zambetul larg, dar mai ales descatusarea care il exprima vizibil din poza facuta imediat dupa ultima minge si postata pe Twitter-ul turneului, exprima starea de bine pe care i-a adus-o romancei aceasta victorie.

Sorana Cirstea, care o eliminase pe campioana olimpica Monica Puig, rezidenta in Miami, cu tot publicul de partea ei, marti, a avut o piesa grea in fata in turul secund, letona Anastasija Sevastova, cap de serie nr. 19. La 6-6 si 6-4 pentru Sorana joi, ploaia a dus la intrerupere, si poate ar mai fi mers o minge, sa se vada daca se termina setul, dar se aluneca zdravan, iar la serviciu era, cu doua mingi, Sevastova.

Ei bine, dupa 10 minute de incalzire vineri, letona a facut o dubla greseala, pierzand tie-break-ul cu 7/4, si, deci, primul set, cu 7-6. In continuare, pe un teren marginas, nr. 8, fara hawk-eye, Sorana a reclamat pe buna dreptate niste decizii ale liniorilor de toata bafta, 3 la rand si toate impotriva ei, a cedat setul 2, cu 3-6, a inceput mansa a doua cu o penalitate, pentru ca daduse cu toate alea de pamant, inclusiv o sticla de bautura, cu dopul desurubat, dar, la sfaturile calme si bine tintite ale lui Marius Comanescu (laudat de Cruciat, cum ziceam) a aratat ce si cat de bine stie, incheind cu 6-3 si o calificare de mare viitor pentru ea.

In aceste momente joaca Irina Begu, dar este deja tarziu, iar norii cam zapaciti din Florida ar putea sa isi mai faca de cap, asa ca las acest meci, ca si al Patriciei Tig (daca s-o tine, ca programul este decalat rau) pentru maine dimineata.

Noapte buna, ca maine la 8,00 aflam prima grila de start a sezonului de Formula 1 si chiar sunt curios cum arata Ferrari-urile anul acesta. Deocamdata, tot Lewis Hamilton cu al lui Mercedes bate recordurile de viteza ale circuitului, in antrenamentele oficiale.

Advertisements