* Editia care marcheaza 60 de ani de la inaugurarea (la Bucuresti, in 1957, in Sala Floreasca, noua pe atunci) Campionatelor europene de gimnastica, acum numita si artistica, cea de la Cluj-Napoca, din 19-23 aprilie, va avea 295 de participanti numai in intreceri individuale, din 37 de tari, iar FRG a dat si loturile cu gimnastii romani inscrisi.

Iata-le. Masculin: Marian Dragulescu, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Robert Ghiuzan, Laurentiu Nistor, Andrei Ursache
(antrenori – Ionut Corlaci, Ioan Suciu, Vasile Vug)
Pe aparate:
Sol – Marian Dragulescu, Cristian Baataga, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan
Cal – Cristian Bataga, Andrei Ursache, Laurentiu Nistor
Sarituri – Marian Dragulescu, Cristian Bataga, Robert Ghiuzan
Paralele – Vlad Cotuna, Laurentiu Nistor
Bara: Vlad Cotuna, Laurentiu Nistor
Feminin: Olivia Cimpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache, Catalina Ponor
(antrenori Nicolae Forminte, Claudiu Moldovan, Matei Stanei, Liliana Cosma)
Pe aparate:
Sarituri – Olivia Cimpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache
Paralele – Olivia Cîmpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache
Barna – Olivia Cîmpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache, Catalina Ponor
Sol – Olivia Cimpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache, Catalina Ponor

Conform Regulamentului schimbari in ceea ce priveste nominalizarea sportivilor se pot face pana cu 24 de ore inaintea concursului oficial.

* Patricia Tig a reusit sa se califice pe tabloul principal al Turneului WTA Premier Mandatory de la Miami, invingand-o in ultimul tur al calificarilor, cu 3-6, 6-3, 6-2, pe rusoaica Evghenia Rodina. Tig, locul 94 mondial, o are adversara in primul tur pe britanica Heather Watson. Astfel, practic, desi Monica Niculescu a parasit concursul, 5 romance au reusit o performanta exemplara, prezenta la acest turneu extrem de tare. In noaptea asta joaca Sorana Cirstea, in primul tur, pe la 3,00, fiind programata ultima pe arena centrala. Sa va spun un secret: este mai mereu programata astfel, in vedeta, si pentru ca este frumoasa. Ia urmariti…

* Prieteni, scandalul de pe lume, 4 fotbalisti de la tineret (evident de la Dinamo, unde este dusmanul, desi unul joaca la Sfantu Gheorghe, da, dar a plecat din Sos. Stefan cel Mare, dusmanul de moarte al suporterilor presari ai lui Becali sau ce?) au fost prinsi ca beau in avion, dati afara din lotul de tineret, iar clubul nu a avut ceva mai bun de facut (probabil sa se mai stinga harmalaia asta cam penibila) decat sa-i trimita la echipa a doua.

Este vorba de Ionut Nedelcearu, Patrick Petre, Alin Dudea, care vor fi si amendati, cum a anuntat clubul, precum si de Vlad Olteanu, care nu va fi atins fiind la Sepsi, in liga a doua. Acum stau si eu ca omul si cuget: cand a venit Gigi Becali si a spus ca “in cantonament la Steaua (adica FCSB, n.mea) se bea pe rupte si vin si femei” de ce nu s-au luat masuri drastice, de intronare a disciplinei, de descurajare a apucaturilor nedemne etc, etc.

Ne umplem de ridicol, iar daca alde antrenorul Isaila asa crede el ca isi arata muschii ca antrenor la nationala de tineret sa ne luam gandul de la vreo atmosfera la aceasta echipa. Nu ca ar rupe norii cu performanta, dar sa nu fii in stare sa rezolvi lucrurile si sa te impui cu toroipanul presei si al federatiei cam inseamna ca nu prea ai instalatie de selectioner.

* Programul TV, joi, 23.03.2017:
1,00 Dolce 2, NHL – Columbus Blue Jackets-Toronto Maple Leafs
2,00 Dolce 1, NBA – Washington Wizzards-Atlanta Hawks
17,00 Digi 2, Dolce 2, Tenis – ATP Miami
18,00 Digi 4, Handbal feminin – CSM Bucuresti-Rm. Valcea
19,30 Digi 4, Handbal feminin – Zalau-Cluj
21,00 Digi 4, Baschet masculin, Euroliga – Maccabi-Zalgiris
23,00 Digi 2 Tenis – WTA Miami