* Inghesuiala mare la depunerea candidaturilor pentru functia de presedinte al Federatiei romane de atletism, pana la ora asta (dar inscrierile sunt pana la 0,00!) fiind, din informatiile mele 6 candidaturi si una pe drum: Monica Iagar, Traian Badea, Florin Florea, Cristian Iacoban, Constantina Dita, Constantin Obreja si, cum spuneam, doar ca zvon, in asteptare, Marian Damian.

Sa o luam pe rand, cu precizarea ca astazi e ultima zi de depunere a candidaturilor, Adunarea generala fiind programata pe 21 aprilie. Si ca sa fie mai simplu incep cu cei cunoscuti, nu numai intre ei. In primul rand, Monica Iagar, penultima noastra campioana europeana in aer liber, in 1998 (ultima a fost Ionela Tarlea, in 2002, merci Andi), in prezent presedinta a CS Dinamo Bucuresti, Constantina Dita, ultima noastra campioana olimpica (vorbesc, optimist, cu deocamdata), Traian Badea, in prezent vicepresedinte, mult timp secretar general al FRA.

Apoi, tot un fost secretar general, dar pe o perioada foarte scurta si nu prea fructuoasa, Florin Florea, in prezent consilier personal al ministrului tineretului si sportului, Marius Dunca. Ma rog, daca pe 21 aprilie vor mai fi ministru, respectiv consilier, ca vad ca MTS a devenit primul minister cu greva! In targ umbla vorba ca domnul Florea ar avea cele mai multe sanse, avand voturile celor 46 de cluburi ale MTS ca si adjudecate. Daca ma uit la ce s-a intamplat cu sportul nostru dupa asemenea aranjamente ma ia cu frig…

Apoi, Cristian Iacoban, director la Clubul sportiv scolar nr. 7 Dinamo, Constantin Obreja este kinetoterapeut, un obisnuit al loturilor nationale, iar prezumtivul postulant Marian Damian este antrenor la CSM Giurgiu. Deocamdata, atat!

* Stirile false, atat de prezentele acum asa-numite fake news, de la cea mai inalta politica, la reclamele de patrunjel, au navalit si in fotbalul nostru. Unele le stiti, sunt practicate de unii patroni de cluburi (unul cu precadere, stie mnealui…), alea cu “il cumpar pe cutare”, iar cutare e fix de la adversarul urmator, dar acum se umpla si la averile oamenilor, la Gica Hagi, mai exact, care a simtit nevoia sa dea un comunicat de dezmintire ca s-ar afla in faliment cu echipa (lidera si principala favorita la titlu, la ce ordinarii s-a ajuns).

Iata comunicatul lui Gica de pe site-ul Viitorului Constanta:

“Am constatat cu dezamagire ca la nici doua zile de la performanta remarcabila realizata de echipa pe care o conduc contra Stelei au aparut în mass-media lucruri false si neadevarate, care doresc sa mute atentia în alta parte decat sa ni se recunoasca meritele noastre sportive. Informatia ca as fi scos la vanzare hotelul pe care îl detin este total neadevarata si sunt deceptionat de amploarea pe care au luat-o lucrurile prin aceasta diversiune. Hotelul merge foarte bine si nu intentionez sa-l scot la vanzare. Eu voi ramane in continuare managerul tehnic al echipei FC Viitorul si ne vom focusa 100% spre finalul campionatului Ligii I. Cu respect, Gheorghe Hagi”.

* In timp ce alde Eduard Novak invita lumea la “un pahar de sampanie”, mintind cu aceeasi nemasurata nesimtire ca “laseaza maine (adica astazi) cel mai modern magazin de produse medicale&recuperare sportiva”, iar la adresa respectiva este un magazin de biciclete cu nume cam ciordit si ala, am verificat acum o ora (probabil o fi bagat 2 genunchiere si o proteza intr-un colt, le face doua poze si iar v-a pacalit), datoriile incropelii al carei presedinte este si numita, am ilegal, Federatia romana de ciclism s-au inmultit.

Pe 13.03.2017, prin Hotararea 2871/2017 a Judecatoriei Sectorului 2, obliga creditoarea Federatia Romana de Ciclism sa achite debitoarei BELLOTTO IMPEX SRL suma de 95.863,57 lei (echivalentul a 21.520,74 euro la cursul BNR de la data emiterii facturilor)”.

Asadar, la cei 464.703 lei datorie recunoscuta la sfarsitul anului 2016, pe langa obligatia neonorata la fisc de “168.725 lei, penalitati de 79 de lei si dobânzi de 188 de lei” (conform unui comunicat al FRC din 13 martie 2017), plus 11.000 de euro catre o casa de avocatura, la care se adauga cheltuieli de executare, sa tot deschizi “cel mai modern magazin…”. Da, ca datoare e federatia, celui care a condus-o ii merge bine. Din ce, oare?

PS. Pana la urma, magazinul chiar a aparut, dar intr-o zona, intre spitalul de urgenta si Colentina in care sunt 28 de astfel de magazine si farmacii. Chiar ar fi de o ancheta cum de supravietuiesc toate, ba mai se si inmultesc, taman langa spitale! Probabil s-ar sparge baloanele astea cam dubioase…

 

Advertisements