* Inainte de orice, in grupajul de la aceasta ora, un lucru este clar: a avut loc o discutie foarte buna intre presedinta CS Dinamo Bucuresti, marea atleta Monica Iagar, si Nicolae Badea, seful de la Computerland, care are un contract legat de o parte din baza sportiva, iar subiectul fierbinte, modernizarea stadionului din Sos. Stefan cel Mare, isi va gasi rezolvarea – arena va fi modernizata, in perspectiva Euro-2020 la fotbal!

Hai sa zicem, desi nu vreau sa tuflesc pe nimeni, dar e bine sa fii prudent in zilele noastre, ca “lucrurile se afla pe calea cea buna”, iar oficializarea celei mai drepte solutii, adica un Stadion de fotbal Dinamo cum merita aceasta grupare, a devenit iminenta. Sa fie intr-un ceas bun!

* Asa cum scriam de ieri, Simona Halep va fi cap de serie nr. 3 la Turneul WTA Premier Mandatory de la Miami (adica vorba lui Marius Lacatus, cand intreba “bre, da’ telegramele astea de incurajare, sa luptam, sa castigam, nu au si numere?”, premiii de 6.993.450 USD si contributie financiara totala de 7.669.423 USD), astfel ca in primul tur va fi libera.

In turul secund, Simona (acum pe 5 in ierarhia WTA) va intalni castigatoarea din meciul Kristina Kucova (Slovacia, 85) – Naomi Osaka (Japonia, 49). Irina Begu (favorita 28, cu acelasi loc si in WTA la zi) este, de asemenea, libera in turul inaugural, urmand sa joace in runda a doua cu invingatoarea din partida Lara Arruabarrena (Spania, 72) – Natalia Vihlyinteva (Rusia, 81).

Aceste libere, specialistii aplicati o stiu, se datoreaza faptului ca in aceste turnee, aflate imediat sub cele de Mare Slem (care au 128 de competitoare) au un tablou principal de 96 de jucatoare, astfel ca pentru a se ajunge la 64, cat este un tintar normal, doar o parte dintre cele prezente la start disputa primul tur. Printre acestea si romancele Sorana Cîrstea (65), adversara fiindu-i campioana olimpica Monica Puig (Puerto Rico, 40), precum si Monica Niculescu (45), care se va confrunta cu Johanna Larsson (Suedia, 60).

Primele meciuri de pe tabloul principal sunt programate marti. Iar ne apuca noaptea pe la televizor, noroc ca acum suntem pe Coasta de Est, mai castigam la fusul orar…

* Fapt fara precedent in istoria Romaniei: angajatii unui minister (vorbesc de cei din aparatul central, ca asa pe ici-pe colo, am mai vazut), anume cei al Ministerului Tineretului si Sportului se afla in greva japoneza, declarata, desi ministrul Marius Dunca a declarat ca nu a vazut banderole. Oricum, sindicatul angajatilor din administratia tineret-sport abia s-a infiintat, dar cert este ca au aparut pe retele de socializare, cu problemele lor, cea a salarizarii fiind cea mai mare.

Cert este ca ministrul Dunca recunoaste existenta, chiar dramatica, a problemei: “Evident, situatia nu este una tocmai buna, pot sa spun ca jumatate din angajaþii MTS-ului au salariul minim pe economie, iar în salariu minim pe economie intra si vechimea.” Mai departe insa lucrurile sunt desumflate total: “Stim si decizia CCR care trebuia pusa in aplicare din 2016, bugetul in momentul de fata nu ne permite acest lucru.” Fara comentarii…

* Program tv, marti 21.03.2017:

16,30 Ciclism, Eurosport – Turul Cataloniei
17,00 Volei feminin, Digi 3 – Blaj-CSM Bucuresti
17,30 Baschet masculin, Digi 4 – Timisoara-Sibiu
19,00 Volei feminin, Digi 3 – Dinamo-Targoviste
19,45 Baschet masculin, Euroliga,Digi 4 – Fenerbahce-Maccabi
20,00 Futsal, Digi 2 – Finala Cupei Romaniei

Advertisements