Spre bucuria noastra, dedati nu numai la intreceri sportive, ci si la frumusetea gestului agonistic, minunea numita Roger Federer, cel mai bun jucator de tenis al tuturor timpurilor castigand azi-noapte la Indian Wells al 25-lea Turneu ATP Masters 1000, al 100-lea trofeu dintr-o cariera fabuloasa, care, iata, parca a reinceput la 35 de ani!

Iar victoria impotriva compatriotului Stan Wawrinka, cu 6-4, 7-5, a avut frumusetea unei bijuterii in stare pura, a 5-a in incedibilul orasel californian, obtinut, sa tinem seama, in fata unui jucator aflat cu 7 locuri mai sus in clasamentul ATP la zi (3 fata de 10), adica a unuia in plina forma. De altfel, Stan Wawrinka va fi favoritul numarul 1 al urmatorului Masters 1000 din circuitul american, de saptamana viitoare, de la Miami, dupa forfaiturile lui Andy Murray si Novak Djokovic.

La Miami, imi fac datoria sa va spun, pe tabloul feminin Romania le are pe Simona Halep, care ar urma sa fie cap de serie nr. 3, dupa inscrierile oficiale, Irina Begu, Monica Niculescu si Sorana Cirstea.

De altfel, ca sa spun asa, anul acesta Indian Wells a fost favorabil out-siderilor, pentru ca si in turneul feminin Premier Mandatory s-a impus jucatoarea mai slab clasata, rusoaica Elena Vesnina invingand-o pe compatrioata sa Svetlana Kuznetova, cu 6-7 (6/8), 7-5, 6-4. Iar intre cele doua, alta coincidenta interesanta, sunt tot 7 locuri diferenta, Kuznetova fiind pe 8, iar Vesnina pe 15.

Si pentru ca am amintit de ambele finale, iata ca de data aceasta chiar ca nu mai are nici un sens strambatul din nas al unor misogini, care se arata nemultumiti ca fetele castiga la fel ca baietii (la Indian Wells, 1.175.505, primul, respectiv 573.680 dolari finalistul). Pai, efectiv fetele au muncit de 2 ori mai mult decat baietii in finala, adica 3 ore si, respectiv, 1 ora si jumatate. Pai dreptate e asta?

In fine, ca sa pastrez tot tonul acesta lipsit de tehnicalitati (ce sa mai descrii la Federer?) va mai spun ca la un moment dat camerele tv au aratat loja patronului turneului, Larry Ellison, co-fondator la Oracle, langa care se afla Bill Gates, creatorul Microsoft. Cu ce o mai era prin jur, in mod sigur tot asemenea personaje, cred ca se aduna, din averile lor, ceva echivalent cu bugetul Africii pe un an… C-asa-i in tenis!

Advertisements