* Catalina Ponor a inceput sezonul in care va implini 30 de ani (La multi ani de pe acum!) cu doua victorii in Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Baku, la barna si sol, iar ceea ce ar putea surprinde, adica notele destul de mici, sa nu va pacaleasca: este primul concurs oficial, si inca unul foarte tare, in care se aplica noul cod de punctaj, cel care va dura pana la incheierea ciclului olimpic, cu Tokio-2020.

Astfel trebuie vazute lucrurile, iar rezultatele constantencei sunt remarcabile, atat fata de valoarea concursului, de Cupa Mondiala, cat si pentru ca a reusit, cu o perioada foarte scurta in spate pentru acomodarea cu noile cerinte, sa castige, practic, jumatate dintre medaliile de aur puse in joc in concursul feminin, de bun augur pentru Europenele de la Cluj-Napoca, din aprilie!

Pentru pura statistica sa vedem si clasamentele la cele doua aparate: barna: 1. Catalina Ponor – 13,833; 2. Vasiliki Miloussi – 13,633; 3. Emily Little (Australia) – 13,433; sol: 1. Catalina Ponor – 13,433; 2. Emily Little – 13,400; 3. Marina Nekrasova (Azerbaidjan) – 12,833.

Interesant, din mai multe puncte de vedere (inclusiv al faptului ca noul cod de punctaj pare sa valorifice mai mult, din nou, sariturile, asa ca atentie, fetelor, lucrati la acest aparat, unde avem o traditie stralucita), Oksana Susovitina (tot Uzbekistan, nu s-a mutat…), la aproape 42 de ani, a cucerit aurul la Baku, cu 14,333, fiind urmata de Emily Little – 14,067 si de slovena Teja Belak – 13,750.

La paralele a castigat ucraineanca Diana Varinska – 13,933, asa ca putem observa clar ca rasplata cea mai importanta, dupa noul cod, este la sarituri, singurul aparat cu note peste 14,000.

* Clubul Sportiv Andovelo si Constanta Cycling Team au organizat duminica, la Mamaia, pe un circuit in preajma Hotelului Rex (in apropiere de Iaki, hotelul lui Gica Hagi) “Cupa Primaverii pentru copii si juniori”, aproape 100 de viitori campioni (pana cresc ei, dispar si groparii ciclismului romanesc, sunt sigur). Acum, la cald, doar primii clasati la categoriile de varsta, urmand ca acest blog, consacrat in special marii performante, sa se aplece si asupra unor astfel de initiative de mare bun simt, izvorat din pasiune si dragoste de sport.

Cat. 5-6 ani: 1. Stefan Florea; 2. Darius Ion; 3. Matei Buzatu; tot aici voi consemna si cel mai tanar participant, Ion Titus, in varsta de doar 3 ani, un veritabil temerar, purtator al numarului de concurs 78, mai mare decat el…; cat. 7-8 ani: 1. Denis Voinea (Andovelo); 2. Alexandru Leu; 3. Alexandru Steflea; cat. 9-10 ani: 1. Rares Iacob (Andovelo); 2. Mihai Brinza (Bikexpert CT); 3. Darius Teisanu (Atena Sport Club); cat. 11-12 ani: 1. Carol Popa (Atena SC); 2. Stefan Simion (Aqua Vita Delta); 3. Marian Iancu (CS Olimpia); cat. 13-14 ani: 1. Mihnea Harasim (Ando Velo); 2. Andrei Dragoiu (CS Olimpia); 3. Alexandru Iacob (Ando Velo); 15-18 ani: 1. Florin Filip (CS Braila); 2. Mihnea Harasim (Ando Velo); 3. Robert Stan (CS Braila).

La concurs au luat parte si fete (remarcabila si benefica insistenta Olimpiei pentru ciclismul feminin, le aduce rezultate), cu comportari meritorii fiind Alexia Voicu Anamaria Patrascu si Ioana Badea. Una peste alta, din eforturile parintilor, din generozitatea unor sponsori si, mai ales, a unor iubitori ai ciclismului, astfel de competitii se mai organizeaza. Fara FRC, ba as zice in pofida acestei fantome!

* Campionatele nationale de atletism, pentru proba de mars 20 km, a fost castigata de Marius Cocioran si, respectiv, Ana Rodean, la seniori, Stefan Mangu si Ionela Olteanu (de la CSM Craiova, de unde credeati?), la juniori, pe 10 km. Desfasurate intr-un anonimat aproape total, m-a surprins ca premiera a fost facuta, am gasit pe FB informatia, de Traian Badea, vicepresedinte, inca, zice chiar el, al FRA, aflat in disgratia actualei conduceri. Ce sa fie, ce sa fie?

* Program TV, luni, 20.03. 2017:
18,00 Handbal M – Digi 2, Dolce 2 – Odorhei-Dinamo
18,00 Fotbal, play-out, Digi 1, Dolce 1, Look – Poli Timisoara-FC Voluntari
19,00 Baschet M, Digi 2 – Phoenix Galati-CSU Craiova
20,30 Fotbal, play-out, Digi 1, Dolce 1 – Pandurii-CSM Iasi

Advertisements