Asa cum era de asteptat, columbianul Nairo Quintana (Movistar) a castigat editia 2017 a Cursei celor 2 mari, Tirreno-Adriatico, pastrandu-si 25 de secunde avans, fata de cele 66 secunde, pe care le avea in fata australianului Rohan Dennis, care a urcat, dupa contratimpul de marti, din ultima etapa, pe 2, devansandu-l la mustata pe francezul Thibaut Pinot (FDJ).

Astfel, cataratorul columbian, ajuns la o varsta si o experienta perfecte pentru marea performanta, dar si scapat, totusi, de tutela lui Alejandro Valverde la echipa Movistar, se poate gandi serios la o dubla Giro-Turul Frantei, fiind, in acest moment, singurul care nu numai si-a exprimat dorinta de a alerga ambele mari curse, dar si cel cu calitatile necesare pentru a le castiga.

Etapa de marti, de la San Benedetto del Tronto, un contratimp individual pe 10 km, batuti de vantul din apropierea Adriaticii, a revenit lui Rohan Dennis, in 11’18”, cu o medie orara care te poate face visator, traseul nefiind unul dintre cele mai usoare, ba chiar destul de tehnic, cu multe curbe: 53,363 km!

Cu o comportare meritorie in aceasta cursa, in care majoritatea zilelor au fost pentru cataratori, Eduard Grosu a facut o buna pregatire, in perspectiva unei mari intalniri: primul Monument al anului, Milan-San Remo, “La Primavera”, “classicissima” programata sambata, pentru care postul paneuropean de sport, Eurosport, a anuntat ca a dat deoparte unele meciuri de fotbal, pentru a-i face loc.

Fac aceasta precizare si pentru unii amici de pe Facebook, care daca nu scrii de ce mai spune Becali si daca si-a taiat Reghe unghiile nu te pricepi la sport, ca nu este vorba despre fotbal. Nadusiti de suficienta, transpirand daca le deschizi orizontul si spre alte zari, devin chiar agresivi. Pacat de ei.

Vorbind de compatriotul nostru de la Nippo-Vini Fantini sa citam un site specializat, tuttobiciweb.it, care scrie, insotind materialul de poza pe care o vedeti si aici: “Eduard Grosu, 25 ani, tanar sprinter lansat de echipa Nippo Vini Fantini, aflat in al treilea an al sau in categoria Profesionisti si care se indreapta spre un salt de calitate. Dupa un loc secund, in carca lui Kristoff in Turul Omanului, astazi (luni) a confirmat din nou, obtinand al 4-lea sau Top 10 intre cei mai mari sprinteri”. Textul cuprinde, de asemenea, o declaratie a lui Grosu, cu promisiunea de care aminteam mai sus, a unei comportari bune sambata.

* Programul TV, miercuri 15.03.2017:
1,00: Dolce 1 – NHL Washington-Minnesota
16,00: Eurosport – Ciclism, Nokere Koerse
17,00: Digi 4 – Baschet M – U Cluj-CSU Sibiu
17,00: Digi 3, Dolce 2 – Handbal M – Timisoara-Odorhei
18,45: Digi 4 – Baschet M – Pitesti-CSM Oradea
20,00: Digi 2 – Tenis, WTA/ATP – Indian Wells
20,30: Digi 4 – Baschet M – Steaua-Timisoara
21,45: Dolce 1 – Fotbal, Liga campionilor – Monaco-Manchester City
21,45: Dolce 2 – Fotbal, Liga campionilor – Atletico Madrid-Bayer Leverkusen

Advertisements