* Irina Begu a fost eliminata din turul 3 al Turneului de 7 milioane de dolari, WTA Premier, de la Indian Wells, fiind intrecuta cu 6-4, 7-6 (2) de numarul 3 mondial, Karolina Pliskova, dar jocul practicat de romanca in fata celei mai bune dintre gemenele Pliskova a fost de buna calitate, datator de sperante. In primul rand, trebuie sa tineti seama ca meciul, desi s-a incheiat in 2 seturi, a durat 2 ore, iar finalul a depins de un fir de par.

Ei, veti spune, tocmai firul ala de par face diferenta intre jucatoarele din primele 10 si cele situate mai jos, dar s-a vazut ca ierarhiile pot fi rasturnate, pentru ca, tehnic, valorile sunt aproximativ egale, totul tine de mental si de ziua respectiva.

* Tribunalul arbitral pentru sport de la Lausanne a interzis practicarea meseriei sale de medic in sport, pe viata, rusului Serghei Portugalov, acuzat de a fi fost medicul insarcinat cu dopajul in atletismul rusesc. Potrivit cotidianului britanic The Times, doctorul Portugalov, membru al consiliului medical al federatiei ruse de natatie (sic!, lucra sub acoperire…), ar fi participat la organizarea dopajului de stat al atletilor rusi, fiind implicat si in natatie, evident.

Este interesant ca TAS, care nu a confirmat, dar, mai ales, nici nu a infirmat informatia aparuta in presa britanica, asta insemnand ca e adevarata, asteapta doar redactarea hotararii, a inceput sa dea interdictii in ce priveste alte profesii decat cele pur sportive.

* Asta da stire a viitorului: Facebook va transmite in direct Campionatul nord-american profesionist de fotbal-soccer (MLS), acordul fiind pentru cel putin 22 de meciuri, cu comentariul in limba engleza, incepand din 18 martie. Vestea este importanta pentru ca parca vad ca tinerii de astazi iubitori de sport vor scapa in cativa ani de fotoliul de acasa pentru a putea vedea un meci: un smartphone, un laptop, ceva, o retea de socializare si gata, ai scapat de stres… Si cand de gandesti ca acum vreo 45 de ani am invatat alfabetul Morse, in armata, eram radist!

* Unde dai si unde crapa: avortarea operatiunii de achizitie a Golden Globes de catre firma chineza Wanda a avut si o consecinta neasteptata, miliardarul Wang Jianlin, patron al holdingului Wanda, urmand sa rateze si mult trambitata, dar si mult amanata, preluare a clubului italian de fotbal AC Milan de la Silvio Berlusconi.

Ambitiile hollywoodiene ale celui mai bogat om din China a atras atentia statului, care are el doua sisteme, potrivit devizei lui Deng Xiaoping, “O tara, doua sisteme”, dar are si economisti seriosi, care au inceput sa puna capat iesirii fara limite a capitalurilor din tara. Tranzactia pentru Globurile de Aur era de 1 miliard de dolari, iar vanzatorul era firma californiana Dick Clark Productions, producatorul ceremoniilor legate de prestigioasele recompense ale cinematografului american, dar implicat si in altele, precum, de exemplu, Miss America.

De unde se vede ca sportul nu poate fi izolat de toate cele ce se intampla in lume, mingea fiind acum in terenul lui Berlusconi, iar in curand, daca mai scade pretul petrolului mult, parca vad si Golful Persic stand mai pe acasa, nu in fotbalul european…

* Program TV, marti, 14.03.2017:
15,15 Ciclism – Eurosport Tirreno-Adriatico
17,00 Futsal – Digi 2 Galati-Timisoara
19,00 Baschet M – Eurosport 2, Eurocup – Lokomotiv Kuban-Uniaja Malaga
19,30 Fotbal, Cupa Germaniei – Dolce 2 – Lotte-Borussia Dortmund
20,00 Tenis, WTA, ATP, Digi 2, Digi 3 – Indian Wells
21,30 Baschet M, Eurocup – Eurosport 2 Valencia-Hapoel
21,45 Fotbal, Liga campionilor, Dolce 1 – Juventus-Porto
21,45 Fotbal, Liga campionilor, Dolce 2 – Leicester-Sevilla

Advertisements