Gimnasta americana, cvadrupla medaliata cu aur olimpic, Simone Biles, va participa la a 24-a editie a emisiunii americane de mare succes “Dancing with the Start”, fiind a treia mare gimnasta prezenta in aceasta competitie, dupa Nadia Comaneci, romanca fiind prima din sportul gratiei selectionata, si rusoaica Svetlana Horkina.

In editia din acest sezon, al 24-lea, are, de asemenea, in distributie pe fosta patinoare Nancy Kerringan si pe actorul Mr T.

Creata in 2005, dupa modelul programului britanic “Strictly Come Dancing”, care a debutat doar cu un an in urma, emisiunea, realizata de reteaua ABC, inseamna, de fapt, intrarea intr-o competitie a unor celebritati, care trebuie sa etaleze dansuri specifice cuplurilor, cu un dansator profesionist ca partener. Nadia, de pilda, l-a avut drept partener pe Louis Van Amstel.

Acest format, cu eliminare, este un succes mondial, dar in SUA, ca orice, totul capata alte dimensiuni, la emisiune participand figuri extrem de interesante, precum fostul guvernator de Texas si candidat la ultimele alegeri primare americane pentru presedintie Rick Perry, vedeta de reality show Kim Kardashian, fosta jucatoare de tenis Martina Navratilova sau co-fondatorul Apple, Steve Wozniak.

Ultima gimnasta participanta, dar si castigatoare a sezonului precedent, a fost chiar o coechipiera a Simonei Biles la Jocurile Olimpice de la Rio, Laurie Hernandez, aur cu echipa si argint la individual compus si barna.

In afara lui Laurie Hernandez, mai multe medaliate olimpice au obtinut victoria in “Dans cu starurile”, intre care patinatoarea Meryl Davis, gimnasta Shawn Johnson sau patinatoarea de viteza Apolo Anton Ohno. Printre alti laureati din precedentele editii figureaza nume absolut surprinzatoare, totusi, tinand seama ca proba principala este dansul, precum actorul Bruce Willis si actrita Demi Moore, dar si o actrita care si-a dovedit in film, in “Dirty Dancing”, calitatile de dansatoare, actrita Jennifer Grey.

In ce o priveste, Simone Biles va trebui sa straluceasca intens pentru a reusi, la 1,42 m cat masoara, sa impresioneze juriul. Ea implineste chiar marti, 14 martie, 20 de ani (emisiunea incepe pe 20 martie) si nu a indepartat ideea unei eventuale participari la Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020.

In “Dancing with the Stars”, ea va concura cu fosta patinatoare de artistic Nancy Kerrigan (47 de ani), dubla medaliata olimpica, dar cunoscuta mai ales pentru ca a fost victima unei agresiuni comandate de rivala sa, Tonya Harding, un episod care a facut o imensa valva in intreaga lume.

Printre ceilalti concurenti din actualul sezon figureza un fost luptator de catch, pachet de muschi si tunsoare irocheza, actorul Lawrence Tureaud (64 de ani), cunoscut sub numele de Mr T, personaj in al treilea episod din “Rocky”, precum si B.A. Baracus sau Barracuda in serialul “A-Team” (“Echipa de soc”), un fost calaret profesionist de rodeo, un jucator de baseball de la Chicago Cubs care tocmai s-a retras, si un jucator de fotbal american.

Dupa cum se vede, sportivii sunt la mare cinste la aceasta emisiune, iar Nadia Comaneci, chiar daca nu a castigat, ca si Horkina, de altfel, a fost o deschizatoare de drumuri in acest concurs mai mult “glamour” decat sport, fiind prezenta inca de la primele editii.

Advertisements