Lucrurile devin din ce in ce mai limpezi in aceasta a 123-a editie a Turneului celor 6 natiuni la rugby: daca Anglia invinge sambata seara, de la ora 18,00, pe Dolce sport, Scotia, nu mai are cine sa o ajunga, pentru ca vineri seara, pe Millennium din Cardiff Tara Galilor a neutralizat Irlanda, invingand-o cu 22-9 (8-6), dupa un meci controlat destul de serios, dar decis, practic, in finalurile de repriza.

Mai intai, buteurul Irlandei, Sexton a vazut cartonasul galben, in minutul 38, fiind, in parte, victima gramezii sale, care a tot blocat balonul, astfel ca la greseli repetate a trebuit sa cada un cap, apoi spre incheierea meciului, cand galezii au reusit sa mai marcheze un eseu transformat in minutul 78, adica… 38 al celui de-al doilea mitan.

Dupa aceea, galezii ar mai vrut un eseu, al patrulea, pentru punctul bonus ofensiv, cu care ar fi egalat la 10 puncte in clasament Irlanda, dar chiar nu a mai fost timp.

Pe de alta parte, revenind la decisivul Anglia-Scotia, daca oaspetii de pe Twickenham, care au tot 9 puncte, ca si galezii (Anglia are 13 deja, de aceea spuneam ca un succes al lor ar cam fi stop-joc), ar castiga, ar avea sanse serioase sa castige turneul anul acesta, intrucat ultimul meci il au cu Italia. Apropo de Italia, azzurri sunt sambata, la ora 15,30, ora noastra, tot pe Dolce, gazdele “le bleus”. Sa vedem pentru cine va fi situatia albastra…

Inchei povestea jocului Tara Galilor-Irlanda cu marcatorii, pai nu? Asadar galezii au avut 3 eseuri, prin North (2) si Roberts, Halfpenny facand, ca de obicei, restul – 2 transformari si o l.p., in timp ce pentru irlandezi au insris Sexton (2) si Jackson – din lovituri de penalitate.

*N-a fost sa fie: intr-un meci cu mai multe break-uri decat ghemuri decat in oricare dintre cele vazute in ultimul an  la televiziunile noastre generoase, Timea Bacsinszky a eliminat-o in turul secund pe Monica Niculescu, cu 7-5, 6-2. Asta a fost, despre Irina Begu si Marius Copil, mai spre pranz.

 

Advertisements