Dupa ce miercuri am cascat gura la contratimp cat cuprinde, astazi, osteniti dupa victoria fabuloasa a Barcelonei, am avut iar o zi mai linistita in cursele cicliste ce se disputa in aceste zile, toate incheindu-se cu victorii de etapa ale unor favoriti: Andre Greipel, in Paris-Nisa, Geraint Thomas, in Tirreno-Adriatico, ambii pe final, cu desfasurari fara mari evenimente, desi am avut cele mai lungi etape ale acestor curse din World Tour.

In Paris-Nisa, satul sa fie prins in gramada la sosiri, germanul Andre Greipel s-a plasat mai pe fata, degajand brusc pe dreapta in ultimii 30 de metri, cu un timp de 4h43’35” pe 199,5 km, la o jumatate de roata de fostul tricou galben Arnaud Demare, in timp ce francezul Julian Alaphilippe isi pastreaza postura de lider, pe care va trebui sa o apere din greu vineri, cand este programata etapa a 6-a, 193,5 km intre Aubagne si Fayence, cu 5 catarari, intre care un veritabil zid la sosire, 1.300 m cu panta de 9,8 la suta.

In Tirreno-Adriatico, galezul Gareint Thomas de la Sky avea nevoie, pentru echipa sa, supusa unor contestatii, daca nu cumva si in pragul unor sanctiuni, dupa excese farmaceutice in trecut (Wiggins, Froome, de motorase nu se vorbeste… inca), de un succes, asa ca inainte cu 5 km de sosirea din etapa a 2-a, dintre Camaiore si Pomerance a zbughit-o la fuga, tinand-o astfel pana la finalul celor 229 km in total, pe care i-a strabatut in 5h51’44”.

La 9 secunde au aparut si Tom Dumoulin, campionul mondial Peter Sagan si campionul olimpic Greg Van Avermaet, acesta preluand si tricoul bleu de lider al clasamentului general.

Despre Eduard Grosu nu prea multe lucruri: a terminat etapa in ultimul grup, pe 154 (din 173 cu totul ramasi in cursa), la 12’42”, fiind pe acelasi loc si la general, dar la 14’54”.

Setmana Ciclista Valenciana a programat etapa a 2-a, castigata de belgianca Anne-Sophie Duyk, cele doua romance, Ana Covrig si Daniela Dumitru nu apar in primele 15 si, sincer sa fiu, nu mai am rabdare sa le tot caut prin strafundurile clasamentului, va spun maine, mai ales ca nici valoarea curse, 2.2 UCI, nu prea atrage atentia site-urilor de ciclism, adica acestea nu se inghesuie sa dea rezultatele mai devreme de 3-4 ore de la sosire…

* Profit de faptul ca astazi ciclismul nu a avut nevoie de multe randuri, pentru a veni cu 2 stiri foarte scurte din rugby: Florin Vlaicu, fundas si centru treisferturi, dar mai ales buteurul cel mai bun din toate timpurile din nationala Romaniei, va juca sambata, contra Belgiei, in REC, pentru a 100-a oara sub tricoul reprezentativei.

A doua este ca vom avea din nou Turneul celor 6 natiuni la rugby, vineri si sambata de data aceasta. Asadar, vom avea runda a 4-a, probabil decisiva, pentru ca sambata seara, pe Twickenham, se disputa meciul decisiv al editiei 123: Anglia-Scotia. Iata programul complet al penultimei etape:
Vineri, 10 martie:
ora 22,00 – Tara Galilor-Irlanda
Sambata, 11 martie:
ora 15,30 – Italia-Franta
ora 18,00 – Anglia-Scotia

Advertisements