* Dintre cele 4 jucatoare romance aflate pe tabloul principal la Indian Wells, turneu WTA de 7 milioane de dolari, trei vor juca sigur in turul 2: doua (Simona Halep si Irina Begu) sunt calificate fara joc, iar doua, adica Monica Niculescu (locul 45 in lume) si Sorana Cirstea (66 WTA) sunt adversare in primul tur!

Ca sa vezi cum le potrivesc sortii in acest iesit din tipare turneu de tenis, gazduit de o localitate in plin desert californian, de numai 37,79 km patrati si cu doar 5.166 locuitori, de fapt un oras cladit pe o fosta tabara indiana, in Coachella Valley, existent, practic, din 1967, cand a fost inglobat comitatului Riverside.

Conform aceleiasi trageri la sorti, Simona Halep, favorita 4, adica locul ei in clasamentul WTA, ceea ce inseamna ca va fi toata lumea buna la turneu, constanteanca va juca in turul secund cu castigatoarea dintre croata Dona Vekic si Alison Riske, Simona avand de aparat 250 puncte, obtinute anul trecut, prin calificarea in sferturi. Adica ii merge bine in California, pentru ca in anul precedent, in 2015, a si obtinut trofeul, una dintre cele mai tari victorii ale sale.

Irina Begu, cap de serie 29, va avea o adversara numai buna sa intre in ritmul normal al valorii ei, dupa un inceput de sezon cam in coada de peste, adica o va intalni fie pe americanca Louise Chirico, fie o jucatoare venita din calificari.

Ce-ar fi, asa, de dragul discutiei, ca aceasta sa se numeasca Patricia Tig (recent revenita in primele 100, pe 99 WTA), care a trecut cu brio de nipona Shuko Aoyama, 6-0, 6-2, in primul tur al calificarilor, ceea ce nu i-a reusit Anei Bogdan, eliminata in aceeasi faza tot de o japoneza, Nao Hibino, cu 6-4, 2-6, 6-7.

* Ceea ce era cat se poate de normal s-a intamplat: namibianul Frankie Fredericks, acuzat, cu documente, inclusiv bancare, din Seychelles, de Le Monde, ca a luat mita pentru a fi intermediar la cumpararea unor membri ai CIO pentru a desemna Rio de Janeiro drept gazda a JO-2016, a fost schimbat in task-force IAAF care se ocupa de reintegrarea atletismului rusesc in competitiile oficiale IAAF.

Ca sa para un gest de onoare, Fredericks a anuntat ca s-a retras voluntar. In comisia respectiva el fusese numit ca presedinte… de onoare al sportivilor la IAAF, fiind inlocuit de saritorul in inaltime sloven Rozle Prejelj, membru al comisiei respective. Asteptam ca fostul sprinter sa plece si din puternicele comisii ale CIO, intre care cea care se ocupa cu analizarea candidaturilor pentru viitoarele JO mi se pare incompatibilitate pura, fata de acuzatiile la care este supus.

Programul TV, 08.03.2017:
15,15 Ciclism, Eurosport 2 – Tirreno-Adriatico (cu Eduard Grosu in pluton)
16,30 Ciclism, Eurosport – Paris-Nisa
18,00 Baschet M, Digi 3 – U Cluj-Napoca-BCMU Pitesti
19,00 Volei M, Digi 4 – CSM Bucuresti-Steaua
19,30 Handbal M, Liga campionilor – Digi 2 Flensburg-Kadetten
19,45 Baschet M, Digi 3 – Steaua-CSU Sibiu
19,45 Fotbal, La Liga, Digi 1 – Deportivo-Betis
21,00 Tenis, WTA – Turneul de la Indian Wells
21,00 Baschet M, Eurocup, Eurosport 2 – Bayern Muchen-Malaga
21,45 Fotbal, Liga campionilor, Dolce 1 – Barcelona-PSG
21,45 Fotbal, Liga campionilor, Dolce 2 – Borussia Dortmund-Benfica

Advertisements