* Pana la urma, victoria de la TAS nu a adus fericirea, jocurile eliminand totusi din play-off Gaz Metan Medias, desi a primit la Lausanne in ultimul moment 3 puncte, iar inutilitatea acestei decizii a aparut in urma rezultatelor de duminica seara, din ultima etapa a sezonului regulat care contau in aceasta lupta: Pandurii-Dinamo 0-2; CSU Craiova-Gaz Metan Medias 1-0 si CFR Cluj-Viitorul Constanta 1-0. Asadar, dintre cele 4 care luptau pentru 3 locuri ramase, a cazut taman Mediasul.

Asadar, in play-off vor juca Viitorul, FCSB, CSU Craiova, CFR, Dinamo si Astra, dar nu ma puneti sa va spun cu cate puncte fiecare, pentru ca, pe de o parte, mai este de disputat meciul Astra-FC Botosani, pentru a vedea pe ce loc si cu cate puncte intra la decimat campioana en-titre (partida Voluntari-CSM Iasi conteaza doar pentru play-out).

Spuneam “inainte de decimare”, pentru ca dupa un regulament contestabil, ca atatea altele, acum se vor injumatati punctele obtinute, acordandu-se, la jumatate de punct, unul intreg, operatiune care nu prea are noima, din cel putin doua motive. Unul ar fi legat de componenta diferita valoric a play-off-ului, cu 6 echipe, si play-out-ului, cu 8.

Al doilea ca s-ar putea, ba este foarte posibil, ca una dintre formatii sa fi obtinut mai multe puncte cu actualele colege de competitie, adica in lupta dreapta cu cei mai buni, cazul play-off-ului, iar alta sa vina cu multe puncte luate de la formatii care, iata, sunt inferioare valoric, dar sa fie in fata celei despre care scriam ca a fost mai competitiva cu cei buni.

Oricum, daca tot schimbi punctajul, de ce nu faci calculul doar cu rezultatele directe dintre echipele aflate in cele doua grupe valorice, adica cu punctele obtinute intre ele, ca sa fie macar o urma de obiectivitate. Oricum, poate se supara Comisia Viorel Duru si mai face oarece depunctari, asa ca totul este relativ. Sper sa nu, dar am vazut destule…

Oricum, nu mi se pare normal ca intre locul 1 si locul 6, dupa injumatatire, sa fie doar 5 puncte diferenta, acum aceasta fiind de 10 puncte. Mai bine, la urma-urmei, sa o ia toate de la zero, ca tot s-au disputat 26 de etape doar pentru a stabili play-off-ul si play-out-ul. Iata si o alta anomalie: intre echipa de pe locul 7 si cea de pe ultimul loc, desi sunt doar 2 formatii in plus fata de cele din play-off, ecartul este de 14 puncte, adica Gaz Metan Medias va avea 20 puncte, iar ultima clasata, ASA Tg. Mures – 6! O brambureala…

* Nu pot sa inchei socotelile astazi, duminica, si sa nu va spun si ultimele vesti din rugby-ul european, campionat care ne intereseaza, mai ales dupa ce echipa noastra ne-a mai adus inimile la locul lor, castigand detasat, cu 30-10, plus bonus ofensiv, in Rusia.

Astfel, lidera detasata si, sa recunoastem, cea mai puternica selectionata a Rugby Europe Championship (REC), Georgia, a invins greu de tot in Spania, cu 20-10, dar la pauza gazdele au condus cu 10-3, iar la Offenbach, oras de trista amintire pentru noi, Germania a dispus cu 34-29 de Belgia.

In clasament, Georgia are 14 puncte dupa 3 etape, urmata de Romania – 10 puncte, Germania 8, Spania si Rusia – cate 4, iar Belgia, cu care vom juca pe 11 martie, in etapa a 4-a, la ei, sta pe ultimul loc, cu doar 2 puncte. Celelalte meciuri de saptamana viitoare sunt Germania-Spania (interesant, nu?) si Georgia-Rusia.

FOTO: GSP

Advertisements