Nu-mi plac deloc titlurile care cersesc un click, care indeamna, de cele mai multe ori parsiv, pentru nimicuri sau chiar pentru minciuni. De data aceasta este adevarat, surpriza va fi inclusiv pentru numerosii mei prieteni (sau neprieteni) din ciclism.

Da, in deosebit de dificila cursa ciclista Strade Bianche, o revenire, cu putini ani in urma, la conditiile dificile, de inceput ale ciclismului, cand nu se rula pe trasee ca in palma, pe asfaltul proaspat intins, ci pe drumuri pline de praf, noroi sau cu destule denivelari din Romania vor fi doi reprezentanti.

Unul il stiti, este pentru a treia oara cand ia startul in aceasta splendida cursa, pe cae o si puteti vedea pe Eurosport, sambata, de la ora 15,00 (asa cum puteati citi mai pe la pranz in grupajul in care am dat si programul zilei de maine).

Este Eduard Grosu, sprinterul celor de la Nippo-Vini Fantini, care mi-a si furnizat, pe pagina lui de Facebook ilustratia de mai sus, cu anuntul ca este pregatit pentru Strade Bianche, cursa avand, cu startul de la Siena si sosirea tot acolo, 175 km.

Iata, de altfel, si alcatuirea formatiei japonezo-italiene, cu numerele de concurs (un fost coleg, ajuns tata de parlamentar roman, a scris o data la polo pe apa “Iata echipa campioana la polo pe apa in ordinea numerelor de pe tricouri”, ne-am ras multa vreme, inclusiv prin ziare, pe chestia asta):
111 Bagioli, Nicola
112 Canola, Marco
113 Filosi, Iuri
114 Grosu, Eduard Michael
115 Koishi, Yuma
116 Marangoni, Alan
117 Santaromita, Ivan
118 Uchima, Kohei

Ei, si acum, cu voia dumneavoastra, sa vedem si cine este al doilea roman concurent la Strade Bianche. De fapt, este vorba de o fata, despre care recunosc ca nu stiam nimic (nici acum nu stiu, pentru ca nu are, pur si simplu, nicio prezentare pe site-ul competitiei), care pare, din toate datele, debutanta absoluta la o asemenea cursa. Nu va ascund ca o cautam pe Ana Covrig…

O cheama Daniela Dumitru, si face parte, de asemenea, dintr-o echipa italiana, Giusfredi Bianchi, dar in mod clar alearga sub drapel romanesc. Totusi, am scormonit prin imensitatea netului si am gasit cate ceva despre ea: are, din cate scrie site-ul Etna Taormina Sport, 29 de ani, si a venit din Sicilia in Toscana, pentru a ajunge la aceasta echipa, urmand sa concureze tot sambata alaturi de urmatoarele colege:
111 Shapira, Omer
112 Balducci, Michela
113 Bortolotti, Simona
114 Canvelli, Vania
115 Dumitru, Daniela
116 Perini, Chiara

Ce sa mai spun, sa vedem ce vor face cei doi, va voi tine la curent!

 

Advertisements