* Burleanu “lasa sange” in apropierea alegerilor, Duru va fi sacrificat. * Stadionul Dinamo nu intra, se pare, in programul de reabilitare pentru Euro-2020, dar este prevazuta arena de rugby a colegului de partid Petrache, Arcul de Triumf! * Horia Tecau, in sferturi la dublu, Marius Copil, pe tabloul principal, la Dubai; echipa masculina de sabie, victorie in Cupa Mondiala; Programul TV, marti, 28.02.2017

* Dupa ce a mai incheiat un rasunator angajament, acord, protocol, ceva acolosa, cu Federatia din Iran, fotbal care este un partener obisnuit al Romaniei in materie de fotbal, Razvan Burleanu s-a intors de la Teheran cu gandul al bun: se apropie alegerile, iar lucrurile nu sunt taman in regula, lumea clocoteste, cluburile, asociatiile judetene, adica “talpa tarii”,membrii nene, sunt nemultumiti. (Foto, o ilustratie la vorba veche “cat de mic incepi sa fii…”).

Asa ca s-a gandit el sa aplice o metoda din medicina Evului Mediiu, sa “dea sange”, adica, mai nou, sa sacrifice otrava din organismul in agonie al FRF.

Intr-o conferinta de presa organizata luni, bacauanul a anuntat ca asteapta motivarea de la TAS in cazul cu Gaz Metan Medias, pierdut de federatie, dupa care “se va lasa cu demisii”. Pai cine e de vina cu depunctarea ilegala a Mediasului? Viorel Duru, seful comisiei cu acelasi nume.

Acum sa vedem daca va ajunge o asemenea miscare, cam tarzie si neinteresanta in acest moment, dupa parerea mea, pentru ca nemultumirile sunt cat casa, iar hartiile semnate fara sens (inclusiv intelegerile pentru nascutele moarte centre de exceleneta, de pilda) nu tin loc de fapte…

* Dar, abil in politica marunta, de prost gust dambovitean, adica intr-un domeniu catastrofal pentru noi toti, Burleanu si-a aratat caracterul, anuntand ca Stadionul Dinamo ar putea sa nu mai figureze printre arenele care vor fi modernizate in perspectiva Euro-2020! Pai daca patronul Ionut Negoita este sub control judiciar, nu mai are nevoie de el, nu?

In schimb, nu se stie de ce, ramane in acest program, cu bani de afara, Arcul de Triumf, care este arena de rugby toata ziua. O fi din cauza ca a revenit acolo colegul de partid Alin Petrache? Hai, Ghencea si Rapid lucrurile sunt o bucurie, este vorba de banii fotbalului dati la fotbal, dar sa scoti un stadion de fotbal din programul de modernizare pentru a baga unul de rugby (care, slava Domnului, are de unde lua fonduri, ba chiar ia, de la organismele internationale ale acestui sport) mi se pare cam tare!

* De la puternicul turneu, de 2.429.150 de dolari de la Dubai, bogat, se vede, in bani, dar si in puncte ATP, numai vesti bune deocamdata: perechea romano-olandeza Horia Tecau/Jean-Julien Rojer, s-a calificat in sferturi, dupa ce a depasit cuplul Mate Pavic (Croatia)/Alexander Peya (Austria), cu 7-6, 6-1, iar la simplu Marius Copil a urcat pe tabloul principal, dispunand in ultimul meci al calificarilor de un jucator de primii 20, italianul Andreas Seppi, cu 7-5, 7-6.

Cu aceasta performanta, Copil va urca, in sfarsit, sigur, intre primii 120 de jucatori ai lumii, dupa ce a luat deja 20 de puncte ATP doar din calificari, la care se vor adauga si cele de pe tablou, astfel ca poate spera la primii 100 in curand. Sa fie!

* Sa consemnez si eu isprava minunata a echipei de spada a Romaniei, alcatuita din Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua) si Madalin Bucur (CS Dinamo) – cucerirea primului loc la concursul de Cupa Mondiala de la Varsovia, dupa o victorie pe muche de lama, cu 45-44, in finala cu Italia. La scrima, vorba ceea, putini, dar exceptionali!

* Program TV, marti, 28.02.2017:
0,00: Digi 2: Tenis WTA – Acapulco
2,00: Digi 3: Tenis ATP – Acapulco
4,00: Digi 2: Tenis ATP – Acapulco
12,00: Digi 2, Dolce 2: Tenis ATP – Dubai
18,00: Digi 3: Volei feminin – Volei Alba Blaj-Dinamo Moscova
19,30: Dolce 2: Fotbal – Eintracht-Bielefeld
20,00: Digi 1, Dolce 1: Fotbal – Poli Timisoara-ASA Tg. Mures
20,30: Digi 3, Dolce 4: Fotbal – Real Sociedad-Eibar
21,45: Digi 2: Fotbal – Lotte-Dortmund (Cupa Germaniei)
21,45: Eurosport 2: Baschet masculin – Valencia-Himki
22,00: Dolce 3: Fotbal: Bordeaux-Lorient (Cupa Frantei)
22,30: Digi 3, Dolce 4: Fotbal: Fotbal – Malaga-Betis
22,30: Digi 4, Dolce 4: Fotbal – Valencia-Leganes

Advertisements