* Nu vi se pare ca fotbalul nostru se joaca mai mult prin studiourile televiziunilor sau prin intermediul presei (asa cum sugereaza si montajul de mai sus, din Gazeta Sporturilor, ca ilustratie la “ultima replica”)? Fotbal, subtire pana la irelevanta, plictiseala maxima, in schimb o limbarita continua. Dati pe Google o cautare cu unul care “ii da o replica dura lui…” si va veti umple de mizerie!

Iata, ultima “replica dura” a lui Reghencampf, un mare client al Google la cautarile de care vorbeam mai sus. Dupa ce i-a dat “o replica dura” lui Daum, ba una si lui Becali, acum s-a pus cu toroipanul vocalelor pe Piturca. Absurdul situatiei este ca toate aceste balacareli in vazul lumii ii descalifica pe cei care le produc, pe “duri”, intrucat isi desfiinteaza singuri profesia pe care o fac.

Iar la Reghencampf a devenit o maladie, el este inventatorul fotbalului, palmaresul lui inegalabil nu poate fi contestat de un fitecine, chiar daca acel nime-n drum a cucerit Cupa Campionilor Europeni, pe care sotul doamnei Anamaria a avut-o in mana in forma ei din material plastic. Nici nu m-as referi la acesti scuipati jenanti, daca nu as avea o amintire dureroasa cu “marele, inegalabilul, unicul” Reghencampf.

29 martie 2003, eram la cateva zile dupa o operatie grea, un carcinom, in spitalul militar, aveam si o rubrica intr-un saptamanal de limba engleza, m-am rugat cu cerul si pamantul de o asistenta de noapte sa ma lase la televizor, la meciul Romania-Danemarca, din preliminariile CE 2004. Bandajat ca o mumie am asistat la unica selectie a numitului Reghencampf echipa nationala.

A intrat in minutul 62, in locul lui Paul Codrea, pentru a “intari” apararea, la scorul de 2-2 (Puiu Iordanescu incepuse sa dea semnele unei prudente naucitoare), se juca, in fata a 55.000 de spectatori, pe fostul “23 August”, pe un teren ingrozitor, un noroi amestecat cu nisip, cam ca acum pe unele terenuri romanesti. Ei bine, danezii ne-au batut mar, cu 5-2, marcand pe partea lui Reghencampf 2 goluri, in minutele 71 si 90, a treia boaba a desprinderii oaspetilor fiind un autogol al lui Contra, venit in minutul 74 sa acopere gaurile lasate de debutantul “Reghe”.

Bine ca a ramas debutant, ca ne-am mai calificat la Europene la editia urmatoare, 2008, cand echipa nationala il avea drept selectioner pe… Victor Piturca, ala care nu se poate compara cu… Ce sa mai vorbim!

PS. In acest sfarsit de saptamana trebuiau sa aiba loc mari mitinguri in toata tara, care sa sprijine “Steaua Bucuresti, actuala echipa din Liga I”, adica, in acte, FCSB. Am vrut sa consemnez si eu ceva, cu o ilustratie, una-alta, dar nu se vedea clar daca era vorba de miting sau de un grup de 7-8 prieteni care dadeau din mana in mana o sticluta sa se mai incalzeasca! Uitati-va pe net, la Constanta, la Rm. Valcea. Alde organizatorii “din umbra” cred ca oamenii se aduna la orice cauza avortata? Haios…

Advertisements