* Maria Constantin si Andreea Grecu, componentele echipajului bob-2 al Romaniei, au cucerit medalia de bronz la Campionatele mondiale de bob si skeleton (adica un fel de sanie, in care te lansezi cu capul inainte, pe scurt vorbind), o performanta exceptionala, dovedind talentul imens al unor tineri care, in tara, nu au de niciunele.

Adica, in primul rand, pista de bob, nici macar naturala, ca aia de sanie de la Vatra Dornei, unde se disputa, de asemenea, singurul campionat mondial ca din alte vremuri.

Succesul fetelor noastre are si o tenta internationala foarte interesanta, ele fiind integrate intr-o proba pe echipe mixta, bob-skeleton, bob fiind un fel de sunca intre doua felii de skeleton! Concret, germanul Alexander Gassner a concurat la simplu skeleton, iar conationalii lui Richard Oelsner/Marc Rademacher in cea de bob-2 persoane, masculin, de aici aparand echipa internationala-interdisciplinnara care a urcat pe treapta a treia a podiumului.

Campionatele lumii de anul acesta, care se disputa la Koenigssee (Germania), are si astfel de probe care vor sa atraga publicul, dincolo de patimile nationale, probabil dupa ce s-a constatat ca, totusi, clasicele coborari pe pista, cu departajari la sutimi in mai multe manse, si care exista si acum in program, au un grad ridicat de monotonie.

Ceea ce este de retinut: avem medalie la bob la mondiale, iar colaborarea romano-germana merge snur, aluneca de nu s-a mai pomenit! Dovada si armonia degajata din poza luata de pe Facebook, din care fetele noastre sunt usor de depistat, nu?

* Dupa ce duminica seara, Irina Begu, in pereche cu rusoaica Daria Kasatkina, a trecut, totusi, un tur la Dubai, dar la dublu, dupa vicoria dificila, cu 5-7, 7-6, 10-6, in fata cuplului ucrainean Katerina Bondarenko/Elina Svitolina, luni echipa deja rodata Raluca Olaru/Olga Savciuk a trecut in turul secund al turneului de 2.365.250 dolari, trecand cu 4-6, 7-6, 10-4 de perechea Nao Hibino/Alicja Rosolska.

* Luat cu caraieli de prost gust pe Facebook, incercand sa fac educatie pe Facebook Ancutei Bobocel (nu stiti despre cine e vorba? Se zice ca e atleta, de fapt a cam fost, pana acum vreo 7 ani, pe la juniori si tineret, dupa care n-a mai prins o finala intr-o competitie mare), am uitat sa urmaresc rezultatele din Rugby Europe Championship, altele decat victoria noastra “scurta”, cu 13-3, de la Bucuresti, in fata Spaniei.

Noroc ca v-am dat vestea cu discutarea barajului pentru Turneul celor 6 natiuni, care va avea loc la Paris, pe 9 martie, vezi precedenta postare.

Cum era de asteptat, Georgia a facut scor cu Germania, 50-6 (21-6), la Rustavi, cu nu mai putin de 8 eseuri, ceea ce face cu atat mai inexplicabila infrangerea noastra in fata nemtilor, de la debutul acestei editii a competitiei.

In fine…, Rusia a dispus, in deplasare de Belgia, cu 25-18, slavii desprinzandu-se abia in ultimele 10 minute, dupa ce scorul era 18-18 in minutul 70. Precizare interesanta in perspectiva meciului Rusia-Romania, de pe 4 martie, de la Soci, cand are loc o noua etapa in REC, campionat intins pe 2 ani care va da si calificatele la Cupa Mondiala din 2019, din Japonia.

Pana atunci sa amintim clasamentul: Georgia s-a desprins in frunte, cu maximum posibil de puncte – 10 (2 din bonusuri ofensive), Romania e pe doi – 5 puncte, cu un bonus defensiv luat in Germania, Spania, Rusia, Germania – 4 puncte fiecare, in timp ce Belgia a facut si ea 1 punct, bonsul defensiv obtinut in fata Rusiei.

* Programul TV, 21.02.2017:
0,00: Digi 2, Tenis – Turneu ATP Rio de Janeiro
9,00: Digi 2, Tenis – Turneu WTA, Dubai
18,00: Digi 3, Volei feminin: Dinamo Krasnodar-Volei Alba Blaj
21,30: Digi 2, Dolce 3: Tenis – Rio de Janeiro
21,45: sport.ro, Dolce 1 – Fotbal Manchester City-AS Monaco (Liga campionilor)
21,45: Dolce 2, Fotbal – Bayer Leverkusen-Atletico Madrid (Liga campionilor)

Advertisements