Intr-o zi in care, in sport, ai zice ca e ca la muzeu, adica Relache, nici vorba de pauza, numai ca cumva in afara competitiei propriu-zise, dovada ca in scumpa noastra tara este mai interesant ce se intampla pe langa, inclusiv comentariile, decat pe terenurile de joc. Sa trecem in revista cateva patanii de luni, pe care, de altfel, le-ati vazut din titlu.

Asadar, Cristina Neagu a fost transferata la CSM Bucuresti, intelegere prezentata ca o mare realizare… politica de primarita Gabriela Firea, care s-a bagat in seama in asemenea hal, incat mai mult rau a facut. Pentru ca, in aceste conditii, toata lumea si-a amintit ca este vorba de bani publici, clubul bucurestean, care nu are sala, joaca, de pilda, la Dinamo, nu are decat astfel de tranzactii, este tinut din banii publici, adica din taxele bucurestenilor.

Urmatorul gand este cat a costat toata combinatia, nu ca ar fi vreun iubitor de sport care sa nu fie incantat de revenirea Cristinei, cea mai buna jucatoare din lume, dar cand tot apar figuri tinute din banii tai, precum primarita si presedintele Alin Petrache, laudandu-se cu marea realizare, nu ai cum sa scapi de intrebarea: ce salariu va avea handbalista.

Ei, aici, nimic oficial, numitii sefi fiind muti ca lebada, asa ca merg pe mana colegilor de la GSP, care scriu ca au aflat salariul anual: 300.000 euro! Dublu fata de cel de la Buducnost, mai mare decat al celui mai bine platit fotbalist roman, Denis Alibec. Plus, spun cei de la Gazeta, ca exista o clauza: pentru a nu-si agrava afectiunea de la umar, Cristina Neagu nu va juca in toate meciurile din campionatul intern, in primul rand fara cele din saptamana cu jocuri in Liga campionilor!

In plus, in actuala editie a Ligii Campionilor, Neagu nu va putea juca pentru bucurestence si bucuresteni, pentru ca a evoluat deja la Buducnost in aceeasi competitie.

Nu ma pronunt, judecati singuri situatia, ceea ce nu mi-a placut absolut deloc este ca pentru un asemenea transfer, firesc, la urma-urmei, pentru ca spre 30 de ani cam toti sportivii nostri se trag spre casa (iar Cristina unde sa stea, la Podgorita?), s-a facut atata risipa de mijloace, de imagine, dar si financiare… Dar probabil are balta peste, bucurestenii muncesc la greu, de vreme ce bugetul CSM Bucuresti ajunge pe la 20 milioane de euro!

Poftim? Alta intrebare!

Tot astfel, gratie si faptului ca e patron de televiziune de stiri, luni a fost mare tambalau-mare ca a fost ales Cosmin Gusa presedinte la Federatia romana de judo. Ma rog, asa au ales “entitatile” din judo, treaba lor.

Ceea ce m-a cam dezumflat este, pe rand, ca marele om de judo a multumit aplauzelor de la anuntarea rezultatului votului cu niste semne cu mana, in loc de traditionalul OSS, salutul din artele martiale nipone, un veritabil gest ritualic (pare un amanunt, dar nu este, dovedind ca omul habar nu are de acest sport, nu are reflexele minime).

Mai departe, ca se lauda de prietenia de o viata cu Marius Vizer, pe care unii il tot dau drept “seful sportului mondial”, facandu-se ca nu stiu (sau chiar nu stiu?!) ca omul e cam pe faras in sportul mondial, schimbat de la presedintia SportAccord si marginalizat total dupa ce a vrut sa faca jocurile “amicului Putin”.

Apoi, ca ne paste, se pare, o rafala de miciuni gen “Andrei, fiul lui Cosmin Gusa, este multiplu campion european si mondial”, gogoasa infuriata rostita de amica si sefului si angajata postului Lavinia Sandru. Asta ne mai lipsea, ca ala fiecare ippon sa aflam ca l-a produs Gusa…

In fine, s-a incheiat si etapa a 24-a a sezonului regulat in Liga 1 la fotbal, singurul semn de intrebare fiind daca Dinamo va prinde sau nu play-off-ul. Dupa un chinuit 1-0 cu Botosani, in care omul meciului a fost portarul dinamovist, ca sa mai avem ce comenta, noii elevi ai lui Contra raman in carti, cu sanse destul de mici, insa, dupa ce Astra a invins Viitorul si are si un meci mai putin disputat.

Advertisements