* Alejandro Valverde (Movistar), poreclit in pluton “Bala” sau “Balaverde” (Glontul verde), 37 de ani pe 25 aprilie, a reusit ceea ce foarte putini ciclisti viseaza macar sa faca intr-o cariera: 100 de victorii, ultima fiind chiar duminica, Turul Andaluziei-Ruta del Sol, cursa pe care si-a adjudecat-o pentru a 5-a oara cu doar o secunda avans fata de un alt spaniol, Alberto Contador (Trek).

Etapa a 5-a de duminica, ultima etapa a editiei a 63-a, Setenil de las Bodegas (Cádiz) – Coín (Málaga), 151,5 km a revenit, meritat, as zice, dupa cat a animat cursa in etapele trecute, lui Tim Wellens (Lotto Soudal).

* Dupa brambureala de Campionate nationale de atletism in sala, la care m-am referit si eu intr-o postare pe blog ieri, cu rezultate de toata jena, unele persoane-concurente (ma abtin sa le spun sportive, e mult pana departe) au devenit foarte active pe retelele de socializare, oricum mult mai mult decat pe pista de concurs.

Intre acestea s-a facut definitiv de ras, cel putin pentru mine, Bobocel, altfel privita cu simpatie de presa. Sictireste ziaristii intr-un mod care denota o proasta crestere inimaginabila, iar tristetea este definitiva cand e aprobata si de altii. Sa te fereasca Dumnezeu de unitatea mediocrilor.

In loc sa bage capul in pamant fata de situatia ei si a sportului pe care il mimeaza. Ia sa vedem noi cine este de fapt, pe rezultate concrete, numita. Copiez, pur si simplu, ce scrie in Wikipedia:

“Ancuta Bobocel (n. 3 octombrie 1987 in Drobeta-Turnu Severin) este o alergatoare pe distante lungi din Romania, care s-a specializat la proba de 3000 de metri cu obstacole. A reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de vara din 2008 si din 2012. A participat de doua ori la Campionatul Mondial de Atletism (2007 si 2009). In 2009 a castigat Campionatul European de Atletism sub 23 si Jocurile Francofoniei, de asemenea a mai castigat si medalia de argint la Universiada.

Ancuta Bobocel poarta un cercel în buric.”

Nu glumesc, verificati, acestea sunt toate informatiile despre doamna respectiva in enciclopediile populare, ca in alea academice nu are cum sa apara, poate doar la s.a.

In afara de ultima performanta, remarcabila, daca scria percing era si mai si, voi preciza ca la JO a ocupat in 2008 locul 6 in serii, 7 tot in serii in 2012, precum si locul 13 de asemenea in serii in 2012, adica s-a oprit la postura de participare, iar la Mondiale, in cele doua prezente, a fost pe acelasi loc 7 in serii (deci tot, practic, participare si atat). Vad ca acum da lectii de viata si gazetarie sportiva, de la inaltimea genunchilor broastei.

Cum isi pierd unii mintile si nu mai stiu cine sunt, de fapt! De altfel, cand inceteaza bunul simt si masura sunt semne clare de decadere fara intoarcere…A, despre ziua a doua a Nationalelor indoor, nimic, sa scrie specialista Ancuta, ca se pricepe mai bine!

* Irinei Begu nu-i ies deloc pasii in acest an, incasand a 8-a infrangere din 9 meciuri disputate in 2017, de data aceasta la Dubai, in fata letonei Anastasija Sevastova. Scorul poate spori ingrijorarea, 6-1, 7-5. Sa mai vedem, sa mai asteptam, sezonul e lung, poate Irina s-a inscris la prea multe turnee chiar din primele luni ale anului, iata, a stat mai mult in aer decat pe teren…

* Programul TV, luni, 20.02.2017:
3,00: Dolce 1, NBA – All Star Game
9,00: Digi 2, Tenis, Turneu WTA la Dubai
17,00: Digi 3, Handbal feminin – CSM Bucuresti-U Cluj-Napoca
18,00: Digi 1, Dolce 1, Look, Fotbal – Poli Timisoara-CSU Iasi
18,30: Digi 3, Volei masculin – Steaua-Galati
20,30: Digi 1, Dolce 1, Look, Fotbal – Dinamo-FC Botosani
21,30: Digi 3, Tenis – Turneu ATP Rio de Janeiro
21,45: Digi 4, Dolce 2, Fotbal – Malaga-Las Palmas
21,55: Digi 2, Dolce 3, Fotbal – Sutton-Arsenal (Cupa Angliei)

Advertisements