Scene de cosmar in ultimele zile in fotbalul romanesc, lustru cu scuipati pe bombeul federal, saracie lucie cam peste tot. Te crucesti. Ia sa vedem (cu precizarea ca despre Dinamo am mai scris si oricum astept sa se mai limpezeasca lucrurile…).

In timp ce prezidentul Razvan Burleanu semna la Academia de Studii Economice o hartie alba, oricum lipsita de orice continut (parteneriat pentru un masterat de management sportiv, cum o fi aia parteneriat pentru autonomia universitara si cerinta pietei), prilej de a se stramba a ranjet in poze fara sens, o mana de angajati ai unei foste grupari sportive din Galati, Otelul pe numele ei, lustruia niste trofee, strangea scamele de pe oarece tricouri vechi, bibilea fanioane, pentru marea licitatie, care va incepe de la la imensa suma de 9.000 de euro, adica pretul unui automobil la mana a treia, hartanit, vechi de 5-6 ani.

O istorie se naste, cum ar veni (adica niste hartii si niste poze fara nicio noima), o alta istorie, de 52 de ani (intre 1962 si 2016) dispare in vreo debara de chioscar nostalgic.

Cam asta este situatia fotbalului romanesc actual. Pe de o parte holograme, gesturi parelnice, pe de alta parte tabula rasa din orice traditie (in acest moment imi aduc aminte si de indepartarea oricaror fotografii, panouri, orice aduce aminte de Generatia de aur din sediile federale…). Parca nici glumele, de genul, “pe trofeele Otelului vor fi date, in sistem troc, cele ale Unirii Urziceni plus Rapid Bucuresti, daca mai adauga galatenii si 10 bilete de avion dus unde vrea”.

Un trofeu pentru titlul de campioana, o Supercupa a Romaniei, o Cupa Intertoto, lume, lume sunt piesele de baza ale licitatiei din 23 februarie, plus Marca Otelul, precum si dreptul de utilizare a acesteia, dar si palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse in vanzare prin licitatie de catre administratorul FC Otelul, aflat în insolventa, la un pret de pornire de 9.000 euro.

Suporterii Otelului vor mai putea achizitiona: o colectie de portrete-caricaturi ale jucatorilor (26 de desene – pret de pornire 1.000 de euro); istoria FC Otelul Galati în imagini, colectia oficiala de fotografii si afise a clubului (106 piese – pret de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-rosu si noua tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alaturi de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga I”, se arata într-un un comunicat al casei de licitatii Artmark.

Cele circa 20 milioane de euro primite in urma prezentei in Liga campionilor nu au mai fost gasite, proabil o mare parte se afla in alte mosteniri, in oarece casoaie ale unor fosti primari, refugiati acum prin Ilfov si prin conturile unor hoteluri de lux…

* Dar asta cum suna: la meciul ASA Tg. Mures – ACS Poli Timisoara, din Liga 1, s-au vandut 4 (patru) bilete, bani buni, care au mai scos o parte din cheltuielile echipei gazda, care a trebuit sa mute jocul la Cluj, intrucat instalatia de incalzire de la Tg. Mures este varza! Afacere, frate, fotbalul este o industrie prospera, hai la noi sa mananci nimic!

PS. La fotbal, hai, o mai taraie, ca sunt bani mai multi, inclusiv de-afara, dar prapadul de aici ma face sa ma gandesc cat va trebui sa sapam pentru a mai zari, foarte curand se va intampla asta, ciclismul romanesc dupa nenorocirile care il distrug cu metoda, mai ales prin alegerea unor ciocli calificati?

Advertisements