* Dupa ce ca ne prabusim cu sportul fara speranta, iata ca si bruma de valori, confirmate, pe care le mai avem sunt tratate cu… ma abtin, iata cum: Dan Podeanu, antrenorul echipei nationale de spada a Romaniei, medaliata cu aur la Rio, a ramas fara slujba, onor Consiliul de Administratie al Inspectoratului scolar judetean Dolj respingandu-i cererea de a continua activitatea la catedra, dupa implinirea varstei de pensionare, exact a doua zi!

Sa ne intelegem: este vorba de singurul tehnician care a condus o echipa campioana olimpica din tarisoara la Jocurile Olimpice, cel cu care Craiova defileaza de 6 luni peste tot, Doljul face sac celorlalte judete, Dan Podeanu (foto din Gazeta de Sud, care a si semnalat prima infamia), iar vestea ca nu va primi aprobare pentru a-si continua activitatea si in acest an scolar a venit fix a doua zi de la implinirea varstei de 65 de ani.

Nu-i vorba ca si scoala la care lucra, LPS “Petrache Triscu”, nu a avut bunul simt sa convoace o mana de oameni din vreme, pentru a face demersurile, ci abia in 18 ianuarie, iar ametitul de director, Geri Mitroi, recunoscand ca au taraganat lucrurile, are o propunere lipsita de minim bun simt: ii propunem la plata cu ora!

Oameni buni, asta se intampla intr-o tara in care toate beizadelele si gagicile gasesc posturi caldute unde vor formele lor de relief de pe trup, unde orice belfer umfla zeci de mii pe luna din posturi la bascalie in consilii de administratie, iar singurul antrenor medaliat cu aur la Jocurile Olimpice nu poate lucra inca un an!

* Atentie, buletin meteo-fotbalistic: insolventa FC Dinamo Bucuresti se afla intr-o ceata deasa de azi-dimineata, procurorii Curtii de Apel Bucuesti si politistii aferenti efectuand perchezitii la firma care s-a ocupat de intrarea in insolventa a clubului este banuita de bancruta frauduloasa si bancruta simpla. Adica, sa nu va mai ametesc si eu cu termeni juridici, baietii angajati de Negoita sa-l apere de creditorii clubului de fotbal, apeland la forma asta de ocolire a platii datoriillor care este insolventa, ar fi dosit, pur si simplu, un active in valoare de 18.498.000 lei.

Ati inteles, nu ma mai lungesc lucrurile, pentru ca e bine sa mai asteptam, desi e clar ca nu iese fum fara foc (care, poate, ma gandesc eu, pricinos din fire, o fi fost aprins de scanteia asa-zisilor ultrasi de la contramitingul din 2 februarie…), alt mare om de afaceri de vita noua, Negoita, a preluat ceva, in cazul nostru un club de fotbal, a facut rost de bani pentru asta, dupa care a zis “n-am frate de unde sa va dau, sunt in incetare de plati, ma reorganizez si vedem pe urma”.

Da, smecher, nici vorba, dar intre timp Dinamo a fost exclusa din cupele europene… Sa vedem ce o mai iesi si din panamaua asta.
Programul TV, vineri, 10.02.2017:
02,00: Hochei, NHL • Dolce 1 Washington Capitals – Detroit Red Wings
17,15: Baschet M Digi 4 – Steaua-Pitesti
19,00: Baschet M Digi 4 – Darrussafaka-Fenerbahce
17:30 Fotbal, Liga 1 • Dolce 1 ASA Tg. Mures – ACS Poli
20:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look CSM Poli Iasi – Astra
21,30 Fotbal: Eurosport 2 – Mainz – Augsburg
21:45 Fotbal, Liga 1 • Dolce 2 Espanyol – Real Sociedad
Fotbal, Digi 3 – Bordeaux-PSG
Fotbal, Digi 2 – Napoli-Genoa
22,00 Baschet M, Digi 4 – Barcelona-Galasaray

Advertisements