* Fotografia reprezinta viitoarea coperta a celebrei sectiuni Swimsuit a revistei americane Sport Illustrated, publicatie care este vanduta la chioscuri in aproximativ 1 milion de exemplare, prezentarea costumelor de baie, la care participa cele mai en vogue manechine reprezentand un veritabil eveniment.

Iar frumusetea din centrul pozei (ca v-oti fi saturat de moacele politicienilor nostri) este una dintre cele mai alese, la propriu si la figurat, modele, care pozeaza pentru SI Swimsuit de 42 de ani! Nu va mint, zau, ca va ajunge cat o fac altii! Da, Christie Brinkley acum are 63 de ani, iar intre 1975 si 2004 a reusit recordul absolut, fiind invitata de 8 ori, de 3 ori, in 1979, 1980 si 1981, fiind imaginea de pe coperta!

Anul acesta Christie este insotita in fotografii de fiicele sale, Sailor (sic!) Brinkley Cook (18 ani) si Alexa Ray Joel (31 de ani), debutante la un asemenea eveniment decisiv pentru orice cariera in modeling din SUA si nu numai. De-a lungul anilor, au mai pozat pentru acest numar special si sportive cu totul speciale, ca alura, dar si ca ocupatie, Serena Williams si campioana de arte martiale mixte (MMA) Ronda Rousey. Data iesirii pe piata, 15 februarie.

* Federatia internationala de atletism (IAAF) a anuntat, prin vocea presedintelui sau, Sir Sebastian Coe, prelungirea suspendarii Rusiei din toate competitiile internationale, astfel ca la viitoarele Campionate mondiale, de la Londra, sportivii din aceasta tara nu vor putea concura. Este a doua mare competitie la care atletii si atletele din Rusia nu participa, dupa Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce cu numai 4 ani in urma, CM fusesera organizate la… Moscova.

* Rusii incearca sa strecoare cativa atleti prin portita de “independenti” lasata pentru unii concurenti sub steag neutru, intre care Ivan Uhov, campion olimpic la saritura in inaltime in 2012, Serghei Subenkov, campion mondial la 110 m garduri in 2015, Lukman Adams, campion mondial indoor la triplusalt in 2014, Maria Kucina, campioana mondiala la saritura in inaltime in 2015, Ekaterina Koneva, campioana lumii la triplusalt indoor in 2014, care asteapta “verde” de la IAAF.

* O noua legenda a ciclismului a trecut in nefiinta, cel care, dupa moartea elvetianului Ferdi Kubler, devenise, la 89 de ani (nascut pe 8 martie 1927), cel mai varstnic castigator al Turului Frantei in viata, francezul Roger Walkowiak, invingator in Marea Bucla din 1956, a 43-a editie.

Cel care a dat numele lui unei expresii des folosite in limbajul ciclismului de sosea, cea mai importanta ramura a acestui sport, “Un Tour a la Walko”, ceea ce inseamna o victorie finala-loterie, a unui out-sider, un oportunist, care se foloseste de toate momentele favorabile lui ca sa surprinda pe toata lumea, a fost unul dintre cei mai indragiti rutieri ai plutonului.

Cel mai frumos omagiu care i s-a adus, aproape incredibil, a venit de la insusi directorul, timp de aproape jumatate de secol, Turului si al cotidianului L’Equipe, Jacques Goddet, care i-a dedicat, pe pagina de garda, cartea de memorii “L’Equipee Belle (edition Stock, 1991): “Lui Roger Walkowiak, invingatorul Turului pe care l-am iubit cel mai mult”.

* In acest moment, cel mai varstnic invingator al Turului Frantei in viata este spaniolul Federico Bahamontes, 88 de ani. Dintre castigatorii celei mai prestigioase intreceri cicliste din istorie mai sunt acum in viata 24.

Program TV, miercuri, 08.02:
04:00 Hochei, NHL • Dolce 1 Colorado Avalanche – Montreal Canadiens
17:30 Handbal F, Liga Nationala • Dolce 1, Digi 2 CSM Bucuresti – Braila
18:15 Baschet M • Digi 3 Oradea – Muratbey Sportif
19:00 Fotbal, Serie A • Digi 2 Crotone – Juventus
19:30 Fotbal, Cupa Germaniei • Dolce 1 Sandhausen – Schalke
20:00 Handbal, Bundesliga • Dolce 2 Flensburg – Kiel
21:45 Fotbal, Cupa Germaniei • Dolce 1 Borussia Dortmund – Herta Berlin
21:45 Fotbal, FA Cup • Dolce 2 Leicester – Derby County

Advertisements