Asadar, pentru alegerile din 10 februarie Alex Ciocan a fost invalidat (cum, de cine?, nu stim, dar cum vorbim de FRC-Novak, lucrurile sunt clare), dar a mai existat o invalidare, a actualului candidat la presedintie Viorel Grosu, vicepresedinte in precedentul CA!

Da, da, Viorel Grosu a fost invalidat, scrie negru pe alb: candidatura pentru postul de antrenor federal a lui Viorel Grosu a fost nevalidata, din cauza “DOCUMENTATIEI INCOMPLETE, POST NEELIGIBIL!”

Da, dar abia acum vine poanta. Pentru postul de presedinte al FRC, Viorel Grosu este VALIDAT! Nu stiu daca intelegeti, dar domnul Grosu, toata stima pentru dansul ca persoana si ca tata al unei valori certe a ciclismului romanesc, vrea sa ocupe cea mai inalta functie intr-o organizatie ale carei reguli elementare nu le cunoaste.

Eu nu cred ca mai poate fi vorba de asa ceva, adica sa vrei sa coordonezi, in mod legal, cu pricepere si cunoasterea mecanismelor democratice, o federatie, dar sa dai dovada oficiala ca habar nu ai ce inseamna de fapt asta. Nu pot exista macar discutii. Nu este de ajuns ca, dupa 4 ani de conducere dezastruoasa, de data aceasta cu buna stiinta si in interes personal, din dusmanie fata de ceilalti, pur si simplu, Eduard Novak a prabusit federatia total?

Ca sa nu mai vorbim ca, din prezentarea publica, intr-o inregistrare pe site-ul ireporter, a candidaturii, am constatat, uimit, ca a inceput sa dea functii, unor persoane cu nume si prenume, ca si cum presedintele este si Comisia tehnica, si Comisia de competitii, si Comisia de arbitri, si Alfa si Omega…

Pai, ce facem ma nene, ma? Acum venim si cu o persoana total nepregatita din punct de vedere al cunostintelor elementare in ce priveste postul respectiv (altfel, domnia sa are abilitati destule, foarte utile), sapam mai departe la prapastie, de data asta din nepricepere?

Pe de alta, amintind cele doua nume intru in plin in alta dandana: conflictul de interese. Daca la Viorel Grosu interesul este clar in legatura cu fiul sau, intr-un fel legitim, dar si cu implicarea intr-un club, Torpedo Zarnesti.

Asta nu-l impiedica sa concureze la o alta functie, nu ca presedinte, unde incarcatura executiva este maxima.

La urma-urmei federatia trebuie sa aiba oameni de meserie, ca si in cazul lui Alex Ciocan, ca nu-i aducem din Groenlanda, problema este faptul ca atributiile de presedinte sunt prea extinse, astfel incat e nevoie sa te asiguri ca impiedici orice tentatie spre abuz in folos propriu.

Pentru ca am avut cu varf si indeasat dovada cea mai clara de abuzuri si, mai ales, de conflict de interese: eroarea in care se afla ciclismul nostru de 4 ani numita Eduard Novak! Ciclist in activitate (ma rog, cu fortarea regulamentelor), paraciclist, proprietar de echipa si de club private, a folosit functia de presedinte federal pentru a trage tot ce a produs federatia in folos propriu. Lasa pamant parjolit, ba si datorii, alea recunoscute chiar de el, de o jumatate de milion de lei.

Nu a ratat nicio participare personala la vreo competitie internationala, a facut stagii de pregatire in Palma de Mallorca si Argentina, unde, de fapt, s-a vazut clar, a facut impresariat in nume propriu, si-a adus ciclisti la Tusnad CT, a cumparat singura bicicleta performanta pentru sine (va trebui sa dea banii inapoi, plus cheltuieli de judecata, beleaua o puteti gasi ascunsa in asa-zisul raport financiar al FRC sub minciuna AMENDA UCI 4.500 euro), organizeaza cu logistica federala un tur regional.

In schimb, ceilalti sportivi romani din aceasta disciplina nu au fost la Campionate europene, de juniori, la Elite, la velodrom, la ultimele Mondiale au ajuns cersind in stanga si dreapta, prin ajutoare.

Sau nu au putut, pur si simplu, participa, cum a fost anul acesta la CM de cros, pentru ca, neinteresandu-l pe el personal, a organizat nationalele in afara regulilor UCI, la alte date decat cele obligatorii, competitia fiind nerecunoscuta international. Datele oficiale au fost 7-8 ianuarie 2017, iar noi le-am facut, ca asa au vrut muschii prezidentului si viceprezidentului iaca asa

“29.10.2016 Campionate Nationale Ciclocros 2017.”

Iti sta mintea in loc! Ati mai pomenit campionat national organizat in anul precedent?

Mai vreti dovezi ca interesul personal distruge total interesul general, mai cu seama in cazul unor personaje lipsite de orice masura? Mai poate intra in discutie o asemenea alegere? Eu zic sa va uitati atent la oamenii pe care ii alegeti, altffel 4 ani sunt destui ca sa ajungeti, dragi prieteni, un fel de dinozauri, veti disparea.

La presedinte ramane un singur nume valabil, dupa opinia mea, Nicolae Plugaru, fost presedinte, acum, din punct de vedere strict legal, suspendat, despre care aflu ca este pe cale sa-si recapete legal functia, om de afaceri, deci care nu are de ce devaliza o saracie de federatie ca sa traiasca, venit de pe saua bicicletei si fara interese colaterale, in afara unei pasiuni firesti, cultivate in pluton, intre prieteni, pentru ciclism.

In fine, incalcand cu nonsalanta orice statut si regulament, au fost afiliate si dezafiliate cluburi (unele, precum Cibo Brasov, vechi de 64 de ani, cu activitate exceptionala in conditii dintre cele mai grele, sau Bilal, de 25 de ani in fruntea ciclismului romanesc, cu curse de traditie organizate, Mazicon si altele), fiind admise, fara niciun aviz, unele practic cate un “en-tete” pe o hartie strecurata de 2 biciclisti pasionati. De fapt, masa de manevra.

LEGAL, CONFORM STATUTULUI, afilierile si dezafilierile sunt de competenta EXCLUSIVA a Adunarii Generale! Abuz in serviciu in forma calificata, cu agravanta! Pai oamenii aia se chinuie ca Hristos pe cruce sa faca rost de bani sa tina in viata ciclismul si tu ii dai afara ca nu esti sigur ca te vor alege? Incredibil!

Iata candidatii, ca sa stim despre ce vorbim, dar inainte de a copia comunicatul cu numele nu ma pot stapani sa nu ma indignez vazand cateva nume, legat de nedreptatea cu care am inceput acest mini-serial: cum e posibil sa-i respingi candidatura lui Alex Ciocan si sa lasi asemenea anonimi pe lista?

“Candidati pentru funcția de Presedinte FRC;Viorel Florin Grosu; Eduard Carol Novak; Nicolae Plugaru;

Candidati pentru functia de Vice-presedinte: Ovidiu Simen; Catalin Sprinceana; Valeriu Andoniu; Dumitru Aurelian Blanaru; Ovidiu Burghelea; Sorin Cristian Matican;

Candidati pentru functia de membru simplu al Consiliului de Administratie: Marian Frunzeanu; Ioan Stoica; Tudor Geangala; Victor Banescu; Ovidiu Burghelea; Ioan Dolete; Ion Pirlici.”

PS 1: Iata dovada de gandire dictatoriala: membrii Consiliului de Administratie sunt la capitolul “membru simplu”. Nu numai ca asemenea denumire dispretuitoare nu exista in niciun document din lumea asta, dar el denota sictirul total al lui Novak fata de ceilalti, “simpli membri”. Ba nu sunt deloc simpli, sunt oameni cu munca de o viata in spate, cu calitati, care s-au sacrificat pentru acest sport in care tu ai venit din patinaj ca sa-l distrugi!

PS 2: Inteleg ca exista pareri in legatura cu candidaturile, precizari si altele asemenea. Intrucat eu nu ma ocup de candidaturi,informand doar, cu ajutorul unor surse deschise oficiale si nu cu intentiile sau zvonuri, ii rog pe cei care au astfel de intampinari sa le faca la sursa, adica la FRC.

vezi TABELUL DETALIAT AL CANDIDATURILOR (actualizat), de la linkul pentru candidatii la adunarea generala (unde, culmea, la vicepresedinti figureaza in continuare, probabil pentru a da greutate listei, si Alex Ciocan). Unul pe fata, unul pe dos, pe ascuns, conform stilului nenorocit, care a adus acest sport in prapastie!